Déze Amerikaanse artiest ziet een optreden bij Charles’ kroning wel zitten

En daar heeft de rapper wel een heel opvallende motivatie voor...

Nu de kroning van Charles steeds sneller dichterbij komt, is het voor de koninklijke familie natuurlijk zaak om zo snel mogelijk artiesten van de bovenste plank te regelen voor het feest. En hoewel meerdere zangers en zangeressen eerder al vriendelijk de uitnodiging afwezen, stapt er nu een artiest naar voren die wél tijd wil maken voor een koninklijk uitstapje.

Make it happen

Tijdens een interview met The Sun heeft niemand minder dan Snoop Dogg onthuld dat hij helemaal ready is om op te treden bij de kroning in mei. De Amerikaanse rapper, wiens echte naam Calvin Codozar Broadus Jr. is, lijkt het serieus te menen. In het interview zegt hij affiniteit te hebben met de Royal Family, en laat hij de woorden “Make it happen” vallen.

Bijzondere band

Die affiniteit komt overigens niet zomaar uit de lucht vallen. In 2006 was Snoop Dogg betrokken bij een woordenwisseling op Heathrow Airport, met als gevolg dat de rapper het land werd uitgezet en vanaf dat moment ook geen voet meer op Engelse bodem mocht zetten. Dat veranderde in 2010, toen de beslissing werd teruggedraaid door een rechtbank die toegaf dat de maatregel too much was.

Wie er achter die plotselinge vrijspraak zat? Niemand minder dan wijlen Queen Liz. Volgens Snoop Dogg smeekten kleinkinderen William en Harry, die groot fan waren van zijn muziek, oma Liz om de rapper het land weer binnen te laten. And so she did. Reden genoeg voor Snoop Dogg dus om de royals terug te betalen in de vorm van een spetterend optreden.

Snoop Dogg tijdens een recent optreden in Kopenhagen (Bron: NL Beeld).

Plan B

Of Charles net zo gecharmeerd is van de rapper als zijn moeder en om die reden besluit om zijn aanbod aan te nemen, betwijfelen we. De aanvankelijke focus lag tot nog toe namelijk vooral op artiesten uit het Verenigd Koninkrijk. Maar na vriendelijke bedankjes van onder andere Elton John, Harry Styles, Ed Sheeran en Adele zal de koning het wellicht toch in een andere hoek moeten zoeken. En het is fijn om te weten dat er dan iemand voor je klaarstaat, toch Charles?

Bron: Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws