Helaas: deze grote sterren zijn niet aanwezig bij kroning Charles

Ook een koning krijgt niet altijd zijn zin

Begin mei wordt koning Charles eindelijk officieel gekroond en dat wil de koning groots vieren. De royal had dan ook optredens van grote Britse artiesten op zijn wensenlijstje staan. Maar ook een koning krijgt niet altijd zijn zin, want opnieuw hebben verschillende sterren een uitnodiging om op te treden, afgeslagen.

Afzeggingen

Weer een tegenvaller voor de organisatie van het koninklijke concert op 7 mei: zowel Elton John en Harry Styles als de Spice Girls hebben namelijk een uitnodiging om op te treden, afgeslagen volgens het Britse tijdschrift The Sun. De artiesten zouden het allemaal te druk hebben. Zo is Elton John bijvoorbeeld bezig met zijn afscheidstournee en staat er al een optreden in Duitsland op de planning. Al eerder hadden ook Adele en Ed Sheeran ‘Nee’ gezegd tegen het royal optreden. 

Afspeellijst

Om alvast in de feestsferen te komen, deelde het Britse ministerie van cultuur onlangs een afspeellijst op Spotify met 27 nummers van alleen maar Britse artiesten ter ere van de kroning van koning Charles. De Coronation Celebration playlist verscheen op een nieuwe website, die speciaal is gemaakt voor alle nieuws en info rondom de kroning van koning Charles. De afspeellijst gaf al een beetje weg welke artiesten Charles op het oog heeft, maar we kunnen nu dus ook door Harry Styles, Elton John en The Spice Girls een dikke streep zetten.

Droom artiest

Toch is er nog hoop voor koning Charles. Volgens de insider van The Sun wil hij namelijk het liefste niemand minder dan Beatles-zanger Paul McCartney vragen om op te treden op de grote dag. “Het Britse hof wil heel graag Paul McCartney strikken voor dit historische optreden. Het idee dat een Beatle optreedt op de grote dag van koning Charles zou het helemaal afmaken. Andere acts zouden dan rondom hem kunnen optreden”, stelt de bron tegen de tabloid. De 80-jarige zanger zou volgens de anonieme insider dan ook de perfecte keuze zijn vanwege zijn ‘uitgebreide repertoire en wereldwijde aantrekkingskracht’. We hopen voor de koning dat Paul een royal optreden wél ziet zitten.

Bron: RTL Nieuws, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws