Koninklijk sfeertje: Buckingham deelt kronings-playlist

De voorpret is begonnen!

Begin mei wordt koning Charles eindelijk officieel gekroond. Om alvast in de feestsferen te komen heeft het Britse ministerie van cultuur een afspeellijst gedeeld op Spotify met 27 nummers van alleen maar Britse artiesten ter ere van de kroning van koning Charles.

Afspeellijst

De afspeellijst heet Coronation Celebration en staat vol met verschillende Britse artiesten. Van The Beatles tot The Spice Girlsde voorpret voor de kroning op 6 mei is begonnen! De playlist verscheen op een nieuwe website, die speciaal is gemaakt voor alle nieuws en info rondom de kroning van koning Charles. Het is nog niet officieel bekend gemaakt welke artiesten zullen gaan optreden, maar er wordt al wel volop gespeculeerd.

 

Wereldwijde aantrekkingskracht

Volgens de insider van The Sun wil de organisatie niemand minder dan Beatles-zanger Paul McCartney vragen om op te treden op Charles’ grote dag. “Het Britse hof wil heel graag Paul McCartney strikken voor dit historische optreden. Het idee dat een Beatle optreedt op de grote dag van koning Charles zou het helemaal afmaken. Andere acts zouden dan rondom hem kunnen optreden”, stelt de bron tegen de tabloid. De 80-jarige zanger zou volgens de anonieme insider dan ook de perfecte keuze zijn vanwege zijn ‘uitgebreide repertoire en wereldwijde aantrekkingskracht’.

Groot feest

Eerder leek het erop dat de kroning van Charles bescheiden gevierd zou worden, maar later werd duidelijk dat er toch een groot feest op de planning staat. Buckingham Palace kondigt – tegen alle geruchten in – aan dat na de officiële ceremonie op zaterdag 6 mei, er nog twee feestdagen op het programma staan.

En nu hebben we dus al een goed idee van het feestelijke sfeertje dat er die dagen in de UK zal hangen. Wie weet: zien we Charles straks zijn beste danspassen doen op de deuntjes van Boney M.? Gaan Kate en kroost hun karaoke-dromen uitleven met de Spice Girls? Wij kunnen niet wachten!

Bron: RTL Nieuws, Spotify, Archief Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..