Waar is de jarige prinses Lalla Salma?

Hoe gaat het nu met de mysterieuze hoogheid?

Hiep hoera! Vandaag is het precies 46 jaar geleden dat Salma Bennani, beter bekend als Lalla Salma, het levenslicht zag. De Marokkaanse prinses is echter al in geen jaren in het openbaar gespot. Hoe gaat het anno nu met de hoogheid?

Sprookje

Een knappe dame met een weelderige bos rode krullen verovert het hart van een droomprins: het klinkt als het plot van een sprookjesachtige romance, nietwaar? Het overkwam de jonge Salma, die in 1999 de Marokkaanse koning Mohammed VI leert kennen. Drie jaar later stapt het paar in het huwelijksbootje. Op 8 mei 2003 komt kroonprins Moulay Hassan ter wereld, en het gezinnetje lijkt compleet met de geboorte van prinses Lalla Khadija in 2007.

Mysterie

Toch houdt het huwelijk geen stand. Hoewel het officieel nooit is bevestigd door het hof, zou het paar in 2018 gescheiden zijn. Sinds 2017 werden zij al niet meer samen gezien, en zelfs toen de koning in 2018 een hartoperatie onderging, werd Salma niet aan zijn ziekenhuisbed gespot op officiële foto’s die door het Marokkaanse hof werden verspreid.

Beeld: NL Beeld

Dit riep natuurlijk nogal wat vragen op, maar er is dus nooit erkend door het hof dat het paar een punt achter hun relatie heeft gezet. Hiermee is de huidige status van de prinses dan ook in nevelen gehuld. Naar verluidt heeft zij een riante villa op het Griekse eiland Kea, waar zij veel van haar tijd spendeert. Ook zou de prinses regelmatig in Rabat te vinden zijn, om tijd door te brengen met haar kroost.

Salma’s royal duties zijn inmiddels opgepakt door Lalla Meryem, de oudere zus van koning Mohammed.

Spraakmakende prinses

Hoewel het anno nu dus een beetje mysterieus blijft hoe het nu eigenlijk gaat met Salma, kan de prinses in elk geval terugblikken op een bijzondere tijd aan het hof. Vergeleken met haar voorgangers was Salma namelijk regelmatig in de spotlights te vinden. Hoewel zij toch vooral in de luwte verbleef, trad Salma nu en dan in de openbaarheid om liefdadige werkzaamheden te verrichten voor kankeronderzoek.

Lalla Salma bij inhuldiging Willem Alexander
Beeld: NL Beeld

Hiermee was Salma de eerste echtgenote van een Marokkaanse koning die zo in het openbaar optrad. Salma vertegenwoordigde zelfs haar man in het buitenland, zoals bij de inhuldiging van onze koning Willem-Alexander in 2013.

Stiekem hopen wij toch op een terugkeer van Salma in de spotlights, want haar ingetogen karakter en wilde bos krullen worden toch een beetje gemist. Of dat ooit nog gaat gebeuren? Daar durven we eigenlijk niet op te rekenen. Hoe dan ook wensen we de hoogheid vandaag een bijzonder fijne verjaardag – waar ter wereld ze dan ook mag vertoeven!

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws