Zó vind je de beste blush bij jouw huid

Zo laat je jouw huid stralen.

Een doffe huid kan er met een poedertje al meteen stralender uitzien. Maar de juiste blush vinden lijkt net zo lastig te zijn als het kiezen van de juiste foundation of concealer. Daarom helpen wij je een handje!

Huidtype

Een misstaande blush kan je gehele make-up look verpesten. Zonde, want de blush breng je vaak pas als een van de laatste stappen in je routine aan. Om dit te voorkomen is het naast het vinden van een kleur die bij jouw huidskleur past, ook belangrijk om te kijken welke bij jouw huidtype past.

Bij een wat drogere huid doet een crème blush het goed. Dit geldt ook voor de huid met wat fijne lijntjes. Het voelt niet alleen minder droog aan op de huid, maar het trekt ook nog eens niet in de lijntjes. Heb je een wat vettigere huid? Dan raden we een poedervariant aan. De blush geeft dan niet alleen een mooi kleurtje, maar het blijft ook nog eens lang zitten.

Lichtroze tint

Als je een zeer lichte huid hebt, word je ’s zomers vaak sneller rood dan tan, en heb je meestal een roze, blauw-rode, koele ondertoon in de huid. Bij deze ondertoon past vooral een koele tot neutrale kleur blush. Veel vrouwen neigen daarom ook naar een babyroze kleur blush, maar er is nog veel meer keus! Perzikkleuren en koraalkleuren staan ook prachtig bij de koelere ondertoon. Om je huid er niet dof uit te laten zien, wordt het dragen van te warme kleuren afgeraden.

Neutrale tint

Met een medium tot neutrale huidtint heb je geen duidelijke olijfkleurige, roze of vaalgele ondertoon. Heb jij deze huidtint? Dan heb je geluk! Je kunt met deze ondertoon bijna alles hebben. Omdat er zoveel keus is voor jouw huidtint, is het verstandig om te investeren in een mooi palet. Zo kun je je blush aanpassen aan het seizoen en er zo nu en dan op los experimenteren. De keuze is reuze, zelfs een bruine blush zou jou goed staan.

Olijfkleurige tint

Met een olijfkleurige huid komt je huid er al gauw wat grijzig uit te zien. Dit komt door de natuurlijke gele ondertoon die iedereen in z’n huid heeft in combinatie met de groenige tint die specifiek bij de olijfkleurige huid hoort. Een blush kan jouw huid dan helemaal opfleuren! Kies een kleur die je huid complementeert, zoals perzikkleuren en oranje tinten. Ook kan een roze blush het soms goed doen bij deze huid.

Donkere tint

Bij een donkere huid kun je het beste zoeken naar blushes met een warme ondertoon, zoals dieprood. Ook andere uitgesproken kleuren als roze en koraal staan je fantastisch. Een gebronsde tint staat ook bijzonder goed bij jouw huid.

Uiteindelijk geldt natuurlijk: kies vooral de blush waar jij gelukkig van wordt. Met deze tips moet dat zeker lukken!

Bron: Elle | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws