Koning Charles krijgt bijzondere vraag: kijkt de hoogheid ook Love Island?

Gouden tip: vraag de vorst niet of hij naar reality-tv kijkt.

Deze week stond er weer een traditionele garden party op de planning voor de Britse royals, waar de crème la crème van de Britse cultuursector de kans kreeg om te keuvelen met het koningspaar. Hier was ook de glamoureuze presentatrice Maya Jama aanwezig, die op haar beurt een wat ongemakkelijk gesprek voerde met koning Charles en koningin Camilla.

Garden party

Het is elk jaar vaste prik: zodra de zon zich laat zien in het normaal zo grijze Groot-Brittannië, dan worden er door de koninklijke familie volop tuinfeestjes georganiseerd. Hier mag natuurlijk niet zomaar iedereen langskomen – nee nee, je moet echt wat in je mars hebben om op een uitnodiging te kunnen rekenen.

De garden party die deze week op de planning stond, had als doel om prominenten uit de culturele en creatieve sector in het zonnetje te zetten. Zo waren onder anderen Strictly-presentatrice Tess Daly, modellen Kate Moss en Rosie Huntington-Whiteley, acteur Lenny Henry en filmmaker Sir Ridley Scott onder de aanwezigen.

Maar het was vooral presentatrice en radio-dj Maya Jama die tijdens het tuinfeest de aandacht trok met een toch wat ongemakkelijk gesprek met de vorst.

Love Island

Zoals fans van reality-tv ongetwijfeld weten, wordt Love Island in Nederland gepresenteerd door Holly Mae Brood en Victor Verhulst. In de Britse versie van het programma is het Maya Jama die deze rol op zich neemt. Nu is het presenteren van een reality-show misschien naar ons idee niet de meest logische aanleiding voor een koninklijke uitnodiging, maar goed. Wij zijn dan ook geen onderdeel van de Britse hofhouding.

Tijdens het tuinfeest werd de presentatrice benaderd door koning Charles, en hierop volgde een bijzonder ongemakkelijk gesprek. Zo stelt Maya tegen de koning: “Ik presenteer Love Island, maar ik weet niet of u dat kijkt. Het is zeg maar een reality dating-show. Dat is wat ik doe.”

Charles reageert hierop door z’n schouders op te halen en te refereren aan een andere reality-show over het reilen en zeilen van het personeel van een kraamafdeling, One Born Every Minute. Nét even anders dan een dating-show.

Maya probeert nog aan de vorst uit te leggen wat haar werk inhoudt, en vertelt dat zij binnenkort naar Spanje vertrekt om het nieuwe seizoen op te nemen. “Om daar jonge mensen te zien tongen”, verduidelijkt ze. Tja. Of ze Charles met deze omschrijving nu echt enthousiast krijgt voor haar werk? Wij durven er niet op te wedden.

Bron: BBC, GB News, The Sun | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws