Camilla’s zoon haalt uit naar prins Harry: ‘Maakt niet uit wat mensen zeggen’

'Er was geen einddoel', verdedigt Tom zijn moeder.

Ze zou berekenend zijn. De kroon als einddoel hebben. Gevaarlijk. Als we prins Harry mochten geloven, dan had Buckingham Palace zich met Camilla een ware tijdbom op de hals gehaald. Camilla’s zoon, Tom Parker-Bowles, reageert in een podcast op deze wilde aantijgingen.

Spare

In z’n memoires liet Harry er geen gras over groeien: de hertog van Sussex had geen goed woord voor Camilla over. Alsof het en waar sprookje was, schilderde de prins de Queen Consort af als een soort valse stiefmoeder, die over lijken zou gaan om haar eigen reputatie op te vijzelen en de kroon in handen te krijgen.

“Kort na onze privégesprekken met haar, zette ze haar langetermijnplannen in gang – een campagne gericht op een huwelijk, en uiteindelijk, de kroon”, liet Harry weten in Spare.

Stiefbroer in de bres

Maar Tom Parker-Bowles, Camilla’s zoon uit haar eerste huwelijk, ziet dat heel anders. Zo schoof hij onlangs aan in de podcast The News Agents. Hier vertelde hij: “Ze is getrouwd met de persoon van wie ze hield, en dit is wat er is gebeurd.” Van een gerichte campagne naar de kroon zou er geen sprake zijn. “Ik denk dat verandering kan gebeuren, maar het maakt me niet uit wat mensen zeggen. Dit was niet een soort einddoel.”

Kroning

Uiteraard is Tom als zoon van de te kronen koningin ook aanwezig bij de grote Coronation op 6 mei. Voor de familie Parker-Bowles wordt de dag hoe dan ook onvergetelijk. Camilla’s kleinzoon uit Toms eerste huwelijk is namelijk een van de Pages of Honour, naast onder andere zijn neefjes Gus en Louis Lopes, én natuurlijk de piepjonge troonopvolger, prins George.

Of zijn moeder al last heeft van de zenuwen? Tom antwoordt: “Ik denk dat iederéén nerveus zou zijn bij een gelegenheid die historisch gezien zo belangrijk is als dit. En ja, ik denk dat ik doodsbang zou zijn als ik zou moeten verschijnen in ancient robes.” Maar gelukkig deelt Tom dat z’n moeder stalen zenuwen heeft.

“Ze is 75, maar het is hoe dan ook moeilijk om te doen. Maar ze heeft nooit geklaagd. Je doet het gewoon.” De never complain, never explain-methode heeft Camilla hoe dan ook geen windeieren gelegd. Nu nog hopen dat Tom en zijn stiefbroer bij de kroning gewoon met elkaar door één deur kunnen.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws