Raken Harry en Meghan binnenkort hun titels kwijt?

Van Sussex naar Suss-ex.

Van Oprah naar Spare: de afgelopen jaren hebben de Sussexes op z’n zachtst gezegd een stroeve relatie met hun koninklijke familie. Volgens één royalty-expert moeten we niet raar opkijken als Harry binnenkort zijn hertogdom, en daarmee zijn laatste officiële titel kwijtraakt…

Suss-ex

Journalist en auteur Robert Jobson is geen onbekende in royal cirkels. Zo schreef hij in samenwerking met Diana’s voormalige beveiliger, Ken Wharfe, het boek Diana: Closely Guarded Secret. Een lid van de koninklijke beveiliging die uit de school klapt? Dit deed natuurlijk veel stof opwaaien.

Afgelopen week bracht hij zijn nieuwe boek uit, met de weinig onthullende titel Our King: Charles III. Tabloidkrant The Daily Mail weet echter toch een goede dosis juice uit het boek te halen, en deelt een fragment waaruit duidelijk wordt dat de titel van Harry ‘op het hoogste niveau’ ter discussie zou staan.

Voor en tegen

Volgens Jobson wordt er binnen Buckingham veel kritiek geuit op de prins, en zouden meerdere senior leden van de hofhouding voor het strippen van zijn titel zijn. Maar is er één grote bondgenoot voor de hertog van Sussex: zijn vader. “De koning zou hier niet voor zijn, maar andere senior royals zijn minder toegeeflijk. Uiteindelijk zal Charles, ondanks zijn stevige liefde voor zijn zoon, steeds meer onder druk komen te staan als Harry de monarchie blijft aanvallen”, aldus Jobson voor The Daily Mail.

“Kort samengevat: Harry en Meghan zouden maar zo eens gedegradeerd kunnen worden naar meneer en mevrouw Mountbatten-Windsor van Montecito, Californië”, concludeert de auteur.

Prins

Overigens houdt Harry zijn prinselijke titel wel. Deze is namelijk simpelweg niet af te nemen, aangezien zijn verwantschap met de Windsors niet te veranderen is. Als zoon van de heersend monarch en broer van de troonopvolger zal hij daarom altijd ‘prins’ blijven.

Afgelopen week werd ook bekend dat Harry zónder Meghan de kroning van zijn vader zal bijwonen. “Buckingham Palace bevestigt met genoegen dat de hertog van Sussex op 6 mei de kroningsdienst in Westminster Abbey zal bijwonen,” aldus de verklaring. Meghan en de kids gaan niet mee. “De hertogin van Sussex blijft in Californië met prins Archie en prinses Lilibet.”

Bron: HLN.be, The Daily Mail | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws