Zoet: met deze woorden roerde Queen Rania haar schoondochter tot tranen

De feestelijke Henna Party voor Rajwa Al Saif, de aanstaande bruid van de Jordaanse kroonprinses, is weer achter de rug. We hebben al volop kunnen genieten van de kiekjes van de prachtige Saoedische dame te midden van de Jordaanse royals. Nu heeft (aanstaande) schoonmoeder, koningin Rania, nog een emotioneel eerbetoon aan Rajwa gedeeld.

Tot tranen geroerd

Waar we hier een aanstaande bruiloft vaak uitgebreid vieren met een vrijgezellenfeest, is het in Jordanië traditie om een zogenaamde Henna Party te houden voor alle dames van de familie. Dit zagen we enkele maanden geleden nog in de aanloop naar de bruiloft van prinses Iman, en afgelopen week opnieuw om de verloofde van kroonprins Al Hussein, de architecte Rajwa Al Saif, nog eens goed te verwelkomen in de royal family.

Naast een hoop feest, (traditionele) dans en prachtige optredens, was er ook tijd voor een lach en een traan bij een ontroerende speech van de Jordaanse koningin Rania voor Rajwa.

Gebeden

Zo zien we in een prachtige aftermovie van de Henna Party hoe de prachtige bruid het niet droog houdt wanneer haar schoonmoeder enkele woorden spreekt over de aanstaande bruiloft. Zo stelde Rania dat Rajwa ‘net zo belangrijk’ voor haar is als haar eigen dochters, prinsessen Iman en Salma. Daarnaast deelde de koningin hoe gelukkig zij en haar man, koning Abdullah II waren met Rajwa als partner voor haar zoon.

“Zij is het perfecte antwoord op mijn gebeden voor hem. Moge jullie altijd een bron van geluk en steun voor elkaar zijn.” Ook had Rania nog enkele lieve woorden over voor de moeder van de aanstaande bruid, Azza Al Sudairi. Die noemde ze onder meer ‘een juweel’, en stelde dat dochterlief haar goede eigenschappen niet van een vreemde had.

Emigreren

Natuurlijk is het niet niks, om je dochter opeens te zien verhuizen naar een ander land om daar te trouwen met een kroonprins. Hierover sprak Rania nog enkele geruststellende woorden tegen Azza en Rajwa.

“Wij en Al Hussein zullen goed voor Rajwa zorgen. Dit is haar land, en ze is onder haar familie, en onder haar mensen”, deelde Rania.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Grootse bruiloft

Na de prachtige bruiloft van dochter Iman, zijn de verwachtingen voor de volgende royal wedding van Jordanië natuurlijk hooggespannen. Op 1 juni is het zover, en stappen kroonprins Al Hussein en zijn grote liefde Rajwa Al Saif in het huwelijksbootje. Dit belooft weer een stijlvolle aangelegenheid te worden, met een hoop aanwezige royals.

Vanuit Nederland zullen we in elk geval koning Willem-Alexander, koningin Máxima en kroonprinses Amalia afreizen naar Jordanië. We wachten ongeduldig op de (ongetwijfeld prachtige) kiekjes van het bruidspaar, de Jordaanse royals, én de rest van de koninklijke gasten.

Bron: Hola! | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws