Beau Monde tipt: 3x de leukste adresjes voor een weekend vol wijnen

Wijnvakantie in eigen land? Yes please!

Of het nu gaat om een fijne rosé op een terrasje, of een welverdiend glas rood wanneer je na een drukke dag je hakken uit hebt getrapt – je maakt de Beau Monde-redactie met weinig dingen gelukkiger dan een goed glas wijn. Speciaal voor Nationale Wijn Dag, delen wij vandaag drie reistips voor een weelderig weekend wijnen!

Wijnen, wijnen, wijnen

Een lekker glaasje wijn, wie houdt er niet van? Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat 10% van de Nederlandse reizigers in 2023 een wijntour zou willen doen tijdens hun vakantie. Maarre – alleen een wijntour doen? Waarom dompel je jezelf niet (letterlijk) onder in een weekend vol wijn? Want Beau Monde is niets, als niet een béétje extra, net als deze drie heerlijke wijnverblijven.

Verblijf in een wijnvat – Stavoren, Friesland

Voor een bijzondere overnachting is Hotel De Vrouwe van Stavoren een echte aanrader. Hier kan je namelijk slapen in een heus wijnvat. Achter de deur vind je een mooie, knusse slaapkamer met aan de achterkant een luxe badkamer. Zin om te ontspannen? Kies dan voor de wellness-kamer inclusief sauna en bubbelbad. Da’s nog eens weelderig wijnen!

Bij aankomst staat er een heerlijk flesje wijn op de kamer om het verblijf gelijk goed af te trappen. Met het strand om de hoek is het hotel de ideale uitvalsbasis voor een tripje in de buitenlucht, waarna je ‘s avonds kan genieten van een diner met een glas wijn in de gezellige tuin van het hotel-restaurant.

Genieten in een luxe wijnlodge – Kootwijkerbroek, Gelderland

Op het achtererf van boerderij ‘Welgelegen’ ligt De Wijnlodge. Het luxe vakantiehuis is gerealiseerd binnen de contouren van een oude wagenloods en biedt de perfecte plek voor een comfortabel en gezellig verblijf. Ook hier kan bijzonder geslapen worden: naast de reguliere slaapkamers biedt de lodge een bed dat geplaatst is in een wijnvat van 7000 liter.

Om het verblijf nog meer in het teken van Wijndag te zetten, kan je een uitje maken naar een nabijgelegen wijngaard. Naast de Travel Sustainable-badge die De Wijnlodge heeft gekregen voor de inspanningen voor de verbetering van het klimaat, is de accommodatie in 2021 ook bekroond met een Traveller Review Awards door de gastvrijheid van de eigenaren.

Uitzicht op de wijngaard – Klimmen, Limburg

Het prachtige Boutique Hotel Villa de Proosdij ligt op de top van een heuvel op landgoed Grootte Proosdij in Klimmen. Het historische pand heeft een rijk verleden en er grenst een prachtige oude wijngaard aan het terrein. Er wordt zelfs gezegd dat dit een van de eerste plekken in Nederland is waar aan wijnbouw wordt gedaan.

De eigenaren van het boetiekhotel vertellen met veel plezier over de interessante geschiedenis en oorsprong van het Romeinse pand. Ook in de eeuwenoude wijnkelders is nog veel te zien van die tijd. Vanaf het zonovergoten terras heb je uitzicht over de omliggende heuvels en hier kan je heerlijk van genieten met een glas wijn van eigen bodem.

Bron & Beeld: Booking.com

Laatste nieuws