De betoverende stranden van Tenerife

Boek de vliegtickets maar vast...

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en diverse natuurlijke schoonheid. Een van de meest geliefde plekken van dit paradijselijke eiland, zijn de prachtige stranden die bezoekers betoveren. De azuurblauwe wateren en prachtige landschappen zijn favoriet bij menig toerist en ook de locals vertoeven er graag. We nemen je graag in dit artikel mee op een virtuele reis naar enkele van de mooiste stranden van Tenerife, waar je kunt genieten van de zon, het zand en de zee in een idyllische setting. 

Playa de las Teresitas

Laten we beginnen met Playa de las Teresitas, een absoluut juweeltje gelegen in de buurt van de charmante stad San Andrés. Het gunstige klimaat van Tenerife zorgt ervoor dat er altijd wel mogelijkheden zijn om een fijne dag te beleven. Of dit nou op het strand is, of op een terrasje met een lekker glaasje wijn. Bekijk de weersverwachting voor Tenerife om te zien of het tijdens jouw vakantie strandweer wordt.Wat dit strand echt bijzonder maakt, is het fijne, gouden zand dat oorspronkelijk uit de Sahara-woestijn werd geïmporteerd. Met een lengte van ruim een kilometer biedt dit strand volop ruimte om te ontspannen en te genieten van de rustige wateren. De omliggende bergen zijn natuurlijk een waar cadeau, terwijl de aanwezigheid van palmbomen zorgt voor een tropische sfeer. Wat wil je nog meer?! 

Playa del Duque

Voor wie op zoek is naar een meer luxe en exclusieve strandervaring, is Playa del Duque de ideale keuze. Dit prachtige strand, gelegen in Costa Adeje, staat bekend om zijn weelderige resorts, elegante boulevard en kristalhelder water. Het zachte zand nodigt uit tot ontspanning, terwijl de chique strandclubs en restaurants langs de kust zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu wilt zonnebaden, genieten van watersportactiviteiten of gewoon wilt ontspannen met een verfrissend drankje, Playa del Duque heeft voor elk wat wils. Ideaal dus om prachtige herinneringen te maken. 

Playa de Benijo

Voor de avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar een meer ongerepte en wilde omgeving, is Playa de Benijo een absolute must-visit. Dit afgelegen strand biedt een prachtig contrast tussen zwarte lavarotsen, ruige kliffen en het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Het strand is geliefd bij surfers vanwege de indrukwekkende golven, maar het is ook een geweldige plek om te genieten van een picknick te midden van de adembenemende natuurlijke schoonheid die dit strand biedt.  

Playa de las Vistas

Gelegen in de populaire badplaats Los Cristianos, is Playa de las Vistas een van de meest bezochte en geliefde stranden van Tenerife. Met zijn uitgestrekte strook fijn zand, kalme wateren en een scala aan voorzieningen, is dit strand perfect voor gezinnen en strandliefhebbers. Je kunt hier zonnebedden en parasols huren, genieten van de vele restaurants en bars aan de kust en zelfs een verfrissende duik nemen in de heldere zee. ’s Avonds verandert de sfeer van het strand wanneer de zon ondergaat en de nabijgelegen boulevard tot leven komt met gezellige terrasjes en levendige entertainment.  

Dit artikel is in samenwerking met Bestereistijd.nl tot stand gekomen. 

Bron: Bestereistijd.nl | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws