Handig: zo fiets je gemakkelijk met een lange rok of jurk aan

Geen gedoe meer met inkijk, opvliegende stof of kleding tussen je spaken.

Nu de lente in volle glorie is en we zelfs de zomer alweer bijna kunnen verwelkomen, zijn zwierende lange jurken en rokken onze go-to outfit. Heerlijk om over de markt te flaneren, maar ermee fietsen is vrijwel onmogelijk. Gelukkig bestaat er een manier om tóch met een lang japonnetje op de tweewieler te stappen. 

Elegant op de fiets

We zijn groot fan van onze fiets, zeker met mooi weer: binnen no-time ben je op plaats van bestemming, zonder gedoe met het OV. Bovendien werk je ondertussen zonder moeite je gezonde kleurtje bij. Maar een wijde rok komt al snel tussen je spaken, en in strakke rok opstappen? Charmant wordt het in ieder geval niet. Onderweg ben je continu bezig met het rechttrekken van je jurk of rok, met als gevolg dat je je aandacht niet bij het verkeer kan houden. Verre van verstandig uiteraard, maar gelukkig is dit first world problem (laten we wel wezen) heel simpel op te lossen. De benodigdheden? Een elastiekje en een muntje.

Oplossing

Om te voorkomen dat je de hele weg je jurk moet vasthouden, gebruik je simpelweg een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. Duw deze aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Aan de voorkant pak je de munt vervolgens vast door de stof heen en wikkel je het elastiekje er stevig omheen.

Nu heb je de voor- en achterkant van je rok in feite aan elkaar vastgemaakt, waardoor er twee pijpen ontstaan zoals bij een broek. Zo kun je makkelijk op de fiets stappen, zonder zorgen over inkijk, opvliegende stof, of kleding tussen je spaken. Bedank ons later!

Bron: Libelle, Grazia | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws