Royal zomertrend: roze, roze, en meer roze!

Ook de royals zijn niet vies van een beetje Barbiecore.

De zon straalt, de temperaturen rijzen de pan uit, en we zijn ons weer massaal aan het insmeren met onze favoriete SPF. Kortom: het is zomer! Maar mocht je zomergarderobe nog een beetje hulp kunnen gebruiken, dan hebben wij een royally approved stijltip: roze, op roze, op méér roze.

Ton sur ton

We weten uiteraard dat een simpele stijlhack van de royals is om zich lekker ton sur ton te kleden: meerdere items in dezelfde kleuren met elkaar combineren voor een look die zowel klassiek als stijlvol oogt. Máx deed het afgelopen week nog voor in het Braziliaanse Sao Paulo.

royals roze

Hier droeg zij haar Claes Iversen-pak, weet UFO No More te melden, met een stel matchende Gianvito Rossi-pumps.

Ook Kate liet enkele weken terug zien dat je lekker femme én zakelijk prima kunt combineren in een goed roze broekpak.

royals roze

Om haar zakelijke pakkie (uiteraard van hofleverancier Alexander McQueen) van een beetje elegantie te voorzien, koos de prinses voor een in het oog springende riem met pareldetails. Het zal je niet verbazen, maar: het Camilla Elphick-accessoire is inmiddels uitverkocht. Het Kate-effect doet z’n werk als altijd!

Jongere generaties

Overigens zijn deze doorwinterde royals niet de enigen die weglopen met de ton sur ton roze outfits. Onder de jongere generaties beleeft de zogenaamde ‘Barbiecore’ trend immers een flinke opleving – mede dankzij de film met Margot Robbie die eind volgende maand uitkomt.

Zo verscheen Spaanse prinses Sofía voor haar vormsel in een vrolijk roze jumpsuit met een set neutrale accessoires, waardoor haar fuchsia outfitje éxtra kon stralen.

royals roze
Beeld: NL Beeld

Natuurlijk hielp het ook dat de Infanta schijnbaar haar hele familie ervan had overtuigd om óók in roze op te komen dagen. Ton sur ton met de hele familie? Wij keuren ‘m goed!

Heb je deze zomer een lekker glam evenement op je planning staan? Dan kun je je hart ophalen aan de roze outfit die prinses Elisabeth van België droeg bij de Jordaanse royal wedding.

royals roze
Beeld: NL Beeld

Zij droeg een prachtige capejurk van het merk Essentiel Antwerp, die zij perfect matchte met een stijlvolle clutch en een stel felroze pumps. Geen wonder dat de jonge troonopvolgster op menig best dressed-lijstje verscheen na afloop van het huwelijk.

Tijdloos

Overigens zijn het niet alleen de jongere generaties die pretty in pink verschijnen bij allerhande evenementen. Koningin Sofía van Spanje liet namelijk bij diezelfde Jordaanse bruiloft zien dat ook zij op 84-jarige leeftijd nog lekker meekomt met de trends.

royals roze
Beeld: NL Beeld

Enne…de Spaanse dame bewijst maar weer dat trends misschien komen en gaan, maar dat echte stijl hartstikke tijdloos is. Zo trok zij voor de gelegenheid namelijk een roze kleedje van Maison Valentino uit de kast, dat zij voor het eerst droeg in 2004 (!). Geen wonder dat de Spaanse reina ook op haar respectabele leeftijd nog een graag gezien mode-icoon is.

Bron: UFO NO More, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws