Kate toont zich uiterst sportief tijdens potje tennis met Roger Federer

Uiteraard wist de prinses de achtvoudig kampioen te strikken voor een kleine competitie.

Dat Kate misschien wel de meest sportieve prinses in royal land is, is niets nieuws onder de zon. De prinses van Wales is regelmatig op het hockey- of tennisveld te vinden en zit jaarlijks in het publiek tijdens Wimbledon. Dit jaar staat Kate echter zélf op het heilige gras van het meest prestigieuze tennistoernooi van het jaar. En daar slaat ze een balletje met niemand minder dan Roger Federer.

Tennis-skills

In een Wimbledon-polo en sportieve Adidas-skort zien we hoe Kate in een video van het officiële Instagram-profiel van de prins en prinses van Wales lachend – en fashionable als altijd – de baan opstapt om tennislegende Roger Federer te ontmoeten. Veel tijd voor geklets over koetjes en kalfjes is er echter niet, want de twee kunnen niet wachten om een balletje te slaan. Hoewel Roger uiteraard onverslaanbaar is, kan de achtvoudig kampioen niet ontkennen dat hij aardig onder de indruk is van de tennis-skills van de prinses van Wales.

Lesje bal tossen

Als beschermvrouw van de organisatie achter Wimbledon, kan het voor Kate uiteraard niet blijven bij een potje tennis met Roger. Er is daarnaast ruimte voor de gebruikelijke beleefde gesprekken, maar ook voor een lesje over de taken van ballenjongens en -meisjes. Samen met Roger leert de prinses hoe de ballen het beste aan de spelers overhandigd kunnen worden.

Beter dan William

In de video is duidelijk te zien dat het voor Kate niet de eerste keer is dat ze een balletje slaat op het tennisveld. Niet zo gek ook, want de prinses heeft al behoorlijk wat ervaring met de gele ballen. Eerder verklapte William dat tennis de enige sport is waarin hij toch echt moet toegeven dat Kate beter is dan hij. Pro-tennisser Rod Laver vertelde daarover aan Daily Mail: “Ik heb William en Kate een paar keer ontmoet, en in de Royal Box krijg je de kans om een beetje met ze te praten. Ze tennissen tegen elkaar en William vertelde me dat hij Kate niet kan verslaan.”

Bron: RTL Boulevard, Instagram @royalfasionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws