Ein-de-lijk: Kate maakt indruk in knallend rood bij Royal Ascot

Prachtig!

Hoewel de Royal Ascot afgelopen dinsdag al van start ging, lieten de Waleses zich nog niet zien deze week. Tot vandaag, want Wills en Kate waren eindelijk ook eens van de partij. Enne…dat was het wachten waard!

Royal Ascot

De jaarlijkse Royal Ascot was één van de favoriete evenementen van wijlen Queen Elizabeth, en het was dan ook éven afwachten of Charles en Camilla dit jaar net zo vol in de pomp and circumstance zouden meegaan als hun voorganger. Gelukkig werd al snel duidelijk dat de royals ook deze week weer in groten getale kwamen opdagen voor het paardensportevenement.

Zo zagen we uiteraard Charles en Camilla nu met hun koninklijke neuzen op de tribunes, werden Princess Anne en haar kroost al meermaals gespot, en lieten de Edinburghs en Yorks zich ook al enkele dagen zien. Maar de Waleses? Die kwamen vandaag pas opdagen. En hóe!

Lady in Red

Waar veruit de meeste royal ladies zich tot nu toe hulden in zachte pastel- en crème-tints, besloot Kate het vandaag flink anders aan te pakken. Bij de Royal Procession voorafgaand aan de races verscheen zij namelijk in een custom rode japon van modehuis Alexander McQueen.

royal ascot kate

Verschillende style watchers weten te melden dat de prinses de japon heeft gecombineerd met een hoed van hofleverancier Philip Treacy. Naast deze twee designer-kunstwerkjes, viel vervolgens Kates keuze in accessoires behoorlijk op. Zo droeg zij geen juwelen uit de koninklijke kluis, maar ging zij voor een set prachtige statement-oorbellen van het merk Sézane. Prijskaartje? Zo’n 95 pond. Zo blijkt maar weer: ook zonder collectie kroonjuwelen kom je keurig voor de dag bij de Royal Ascot.

Andere aanwezigen

Natuurlijk waren Wills en Kate niet de enigen die meereden in de Royal Procession. Voorop spotten we natuurlijk koning Charles en koningin Camilla, die dit keer hun koets deelden met de Duke en Duchess van Devonshire. Wills en Kate zaten op hun beurt in het tweede rijtuig, gezellig met prinses Beatrice en manlief Edo Mapelli Mozzi.

In rijtuig drie werd Sophie, hertogin van Edinburgh gespot met de graaf van Caledon en de Prince and Princess Michael of Kent. In het vierde en laatste rijtuig zien we geen royals meer, maar wel een ánder bekend gezicht. Niemand minder dan Dame Judi Dench rijdt namelijk mee in een comfortabele witte outfit. Casual chic bij de Ascot? Je moet het maar durven!

Bron: Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws