Lief! Hertogin Sophie maakt zeldzaam uitstapje met haar vader bij Royal Ascot

Een zoet gebaar van de hertogin.

Het paarden-, hoedjes-, en royalty-festijn rond de Royal Ascot gaat lekker door deze week! Gisteren was het tijd voor de zogenaamde Ladies Day, waar Sophie van Edinburgh haar opwachting maakte met een wel heel bijzondere gast.

Ladies Day

Van oudsher is de derde dag van de Royal Ascot bekend als de Ladies Day. Origineel was dit de dag waarop dames korting kregen op hun tickets voor de races. Nu is die korting inmiddels van de (ren)baan, maar de associatie tussen de toch al zo extravagante mode bij de races en Ladies Day is des te sterker.

Natuurlijk kwamen er ook op dag drie van het paardensportevenement de nodige royals opdagen. Uiteraard waren de Tindalls van de partij, werden Charles en Camilla juichend gespot op de royal tribune, én verscheen de Duchess of Edinburgh, Sophie, met een wel heel bijzondere gast.

Papa Rhys-Jones

Sophie is anno nu als vrouw van prins Edward, Charles’ jongste broer, een bijzonder graag gezien royal gezicht. Maar toen zij werd geboren, was ze ‘gewoon’ Sophie Rhys-Jones, dochter van een sales-adviseur en een secretaresse in een middle-class gezin.

Dat hun dochter ooit zou trouwen met een prins, hadden de Rhys-Jones vast nooit verwacht, maar in 1993 springt de vlam over tussen Edward en Sophie, en in 1999 stappen de twee dan eindelijk in het huwelijksbootje. En tja, als je dan opeens tot de royal family verheven wordt, dan deel je die ervaring het liefst met je ouders, non?

Zo moet ook Sophie gedacht hebben, die gisteren haar 92 jaar oude vader meenam naar de Royal Ascot.

sophie
Beeld: NL Beeld

De twee waren duidelijk in een goed humeur bij de races – hoe kon het ook anders met zo’n mooi evenement op zo’n zonnige dag? Sophie ging voor de gelegenheid gekleed in een japon van Suzannah London, die bezaaid was met een vrolijke viooltjes-print, en een matchende set lichtblauwe accessoires. Stijlvol en klassiek, as usual!

Bron: Hello! Magazine, The Daily Mail, Instagram @RoyalFashionPolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws