De nieuwe ‘Fab Four’ die de Britse monarchie moet dragen

Deze schouders dragen de koninklijke lasten.

Het zag er lange tijd zo rooskleurig uit: Elizabeth leek niet te stoppen in haar royal duties, Charles en Camilla vlogen van hot naar her om hun gezichten te zien, en de volgende generatie had met de ‘Fab Four‘ van William, Kate, Harry en Meghan een stevig stel schouders om de koninklijke lasten te dragen. Het sprookje verliep alleen heel anders. Er is inmiddels echter een nieuw viertal aan te wijzen dat onmisbaar gaat zijn voor de toekomst van de Windsors.

Toekomst

Het Britse koningshuis kent verschillende motto’s. Never complain, never explain, bijvoorbeeld. Zo wordt er vooralsnog omgegaan met alle stennis die er aan de andere kant van de oceaan wordt gecreëerd. Interviews, documentaires, boeken – de Windsors houden hun stiff upper lip voor de buitenwereld intact.

Dat betekent overigens niet dat er achter de schermen niks gebeurt. Er is inmiddels al naarstig geschoven met rollen en titels na het vertrek van de Sussexes én alle schandalen rond prins Andrew, om over het overlijden van Liz nog maar niet te spreken. Zo blijken inmiddels vier royal ladies van onschatbare waarde.

Camilla

camilla
Beeld: Brunopress

De koningin-gemalin was misschien niet altijd even populair, maar met haar tomeloze inzet voor het koningshuis en haar eindeloze bezoekjes aan elke uithoek van de Commonwealth, is haar populariteit nog altijd groeiende. Zo zet zij zich in voor allerhande liefdadigheidsprojecten en toont ze zich met de nieuwe rol van manlief als koning nog altijd als zijn allergrootste supporter.

Kate

prinses Kate
Beeld: Brunopress

Natúúrlijk kon Kate niet ontbreken in dit lijstje. Van meets af aan was Catherine Middleton dé lieveling van het volk, en op een koninklijke faux pas kunnen we de Princess of Wales maar zelden betrappen. Van een burgermeisje naar toekomstig koningin en moeder van de aankomende koning: haar rol kan niet overschat worden.

Royal Central stelt dat júist haar achtergrond als een ‘normaal meisje’ de prinses zo’n sleutelrol zal geven bij het moderniseren van de monarchie. Met een frisse blik geeft la Middleton invulling aan haar taken, en dat zal zij de komende tijd waarschijnlijk nog met verve blijven doen.

Anne

Prinses-Anne
Beeld: Brunopress

De Princess Royal bleek over heel 2022 de hardst werkende Britse royal te zijn, en zij kan dan ook niet ontbreken als rots-in-branding van de Windsors. Met 72 jaar zou menig persoon lekker van hun pensioen gaan genieten, maar dat geldt niet voor Anne. Zij schudt handen, knipt lintjes, en heeft zich over de jaren ingezet voor meer dan 300 (!) liefdadigheidsorganisaties. Elizabeth kon altijd op haar dochter bouwen, en voor Charles zal zijn zus net zo’n steun zijn.

Sophie

Royal Fashion: de mooiste kanten kleedjes
Beeld: Brunopress

Ze is bij het grote publiek net even iets minder bekend dan deze eerste drie iconen van de Britse monarchie, maar ook Sophie van Wessex weet van aanpakken. Net als Camilla en Kate is zij geen geboren Windsor, maar trouwde ze met een prins, waardoor ze tegenwoordig als Gravin van Wessex door het leven gaat. Royal Central merkt fijntjes op dat ‘naarmate de andere royals een hogere leeftijd bereiken’, Sophie een belangrijke rol zal spelen binnen het koningshuis. Met haar 57 jaren staat Sophie namelijk in leeftijd net zo ver van 74-jarige schoonbroer Charles, als de 40-jarige Kate af. Hiermee vormt zij de laatste schakel in een absoluut dream team voor de Windsors. Op naar de volgende royal duty!

Bron: Royal Central | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws