Maakt het leven mooier

Flaneren in Thailand: vijf tips voor een fabuleuze vakantie

Van glamourpoes tot avonturier: in veelzijdig Thailand zit je altijd goed!

Denk je aan een vakantie in Thailand, dan denk je wellicht aan backpackers op avontuur. Maar het prachtige land in Zuidoost-Azië is meer dan dat! Van schilderachtige rivieren door moderne wijken vol wolkenkrabbers, tot tempels, gouden stranden en een weelde aan geuren, kleuren en smaken om je in onder te dompelen. Beau Monde deelt vijf diverse tips voor een vlucht naar gorgeous Thailand.

1. Retraite aan zee: Hua Hin

Op slecht enkele uren rijden vanaf Bangkok, vind je het kuststadje Hua Hin. Een nog grotendeels onontdekte parel, waar je helemaal tot rust komt en je in spirituele sferen waant. Geen wonder dat het wellness-oord al jarenlang een favoriete bestemming is van de jetset om éven te ontsnappen.

Met vijf kilometer aan zandstrand en heerlijk warm zeewater kun je hier het hele jaar door heerlijk flaneren aan de Thaise golf. Tussen het zonnebaden door heb je volop de gelegenheid om op de culturele tour te gaan met zomerpaleizen, nachtelijke markten, en nationale parken op een steenworp afstand.

Waar we slapen:

In Hua Hin vind je het hemelse Centara Grand: een luxe resort met z'n roots in de jaren '20 van de vorige eeuw. Met een prachtige locatie aan het strand, tropische zwembaden, stijlvolle restaurants en natuurlijk een weelderige spa om tot rust te komen en allerlei wellness-behandelingen te ondergaan, vind je hier alles wat je zoekt.

2. De rijkdommen van Sukhotai

Bij Beau Monde houden we natuurlijk van paleizen en royal geschiedenis door de eeuwen heen. Daarom is Sukhotai wat ons betreft ook een absolute must visit. Je stapt hier terug in de tijd, en waant je tussen de ruïnes van paleizen en tempels in de voetsporen van royalty.

Het stadje was voorheen de hoofdstad van het koninkrijk Siam, dat in de dertiende eeuw gesticht werd. Over de jaren is de plaats bijzonder betekenisvol geweest: van het Thaise alfabet tot het Thaise rechtssysteem – een groot deel van de cultuur valt terug te leiden naar Sukhotai. In het bijzonder kunnen we de viering van Loy Krathong tippen: deze sprookjesachtige feestdag staat in het teken van een groots lichtjesfestival. Romantiek ten top!

Waar we slapen:

In Sriwali Sukhothai voelt het niet alsof je in een hotel zit, maar waan je je in een traditioneel Thais dorpje met z'n pittoreske rode daken. Met mistige bergen aan de horizon en eindeloze rijstvelden om je heen, bevind je je hier op het kruispunt van natuur, geschiedenis, weelde, en cultuur.

3. Island getaway naar Phuket

Naast de deur en toch nét even weg van het vasteland: het eiland Phuket is al jarenlang populair onder reizigers. Jong of oud, avontuurlijk of op zoek naar rust, sportieve surfer of luierende glamourpoes: ze komen allen in Phuket aan hun trekken.

Naast zonnen met het zand tussen je tenen, is er ook op Phuket nog een hoop mee te maken. Je vindt er watervallen en jungles zoals je die alleen op tv ziet, een hoop cultuur met historische internationale invloeden, én natuurlijk een hoop smaakvolle markten. Vooral in de oude stad kun je je hart ophalen aan een breed scala aroma's tijdens de night market die elk weekend plaatsvindt. Of je nu je zinnen hebt gezet op een fijn souvenir of vooral wilt kijken, kijken, maar niét kopen: deze markt is hoe dan ook een bezoekje waard.

Waar we slapen:

Het Renaissance Phuket Resort & Spa ligt aan het lange strand van Mai Khao, wat betekent dat je rechtstreeks vanuit je luxe suite of villa met je tenen in het zand staat. Naast genieten van de Andamanse kust, kun je in dit moderne hotel je hart ophalen aan uitstekende restaurants, een eersteklas spa, en een luxe fitness-ruimte.

4. Een oase van spiritualiteit in Chiang Mai

Chiang Mai staat onder de Thailanders zelf bekend als 'De Roos van het Noorden', en dat is niet zonder reden. Het boeddhisme speelt een kernrol in deze bijzondere stad, en met ruim 300 tempels en traditionele architectuur is dit dé ultieme bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar een spirituele ervaring en innerlijke rust.

Sommige tempels bieden bovendien de unieke kans om een lesje mediteren te volgen bij de aanwezige monniken. Op andere locaties kun je terecht voor diepe filosofische gesprekken met de boeddhistisch experts.

Waar we slapen:

Ook het luxe 137 Pillars House is doordrenkt van geschiedenis. Te midden van negentiende-eeuwse architectuur, klassieke teakhouten huisjes vind je hier een keur aan luxe suites, exquise diner-gelegenheden en een modern zwembad om even helemaal tot rust te komen.

5. De klassieker: Bangkok

Natúúrlijk kunnen we hoofdstad Bangkok niet vergeten. De stad is een toeristische trekpleister, en dat kunnen we goed begrijpen! Met z'n ligging op de oevers van de Chao Phraya-rivier kent de Thaise hoofdstad eindeloze kilometers aan pittoreske kanaaltje. Het is dan ook geen wonder dat de stad inmiddels bekend staat als 'Het Venetië van de Oriënt'.

Je vindt er geschiedenis met de Wat Arun-tempels en natuurlijk het koninklijk paleis, maar beleeft hier evengoed het Thailand van de 21e eeuw op z'n best met hypermoderne malls, dakterrassen en restaurants aan de rivier.

Waar we slapen:

Middenin de gezellige drukte van Bangkok tot rust komen, doe je in het luxe boetiekhotel The Siam. Met een keur aan hypermoderne suites die van alle gemakken voorzien zijn, een flinke dosis Art Nouveau, tropische tuinen, en (jawel!) een privé-veerdienst over de Chao Praya...In The Siam ervaar je Thailand op z'n best.

Bron & Beeld: Tourism Authority of Thailand