Een lege casa: Spaanse royals delen lieve afscheidsfoto’s prinses Sofía

Felipe en Letizia hebben een leeg nest!

Onlangs moesten Felipe en Letizia al afscheid nemen van prinses Leonor, die begon aan een driejarige opleiding aan de Militaire Academie in Zaragoza. Vandaag heeft ook jongste dochter Sofía haar vleugels uitgeslagen.

Leeg nest

Of je nu van koninklijken bloede bent of niet: het heurt erbij als ouder dat je je kinderen leert loslaten. Zo weten ook de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia, die nu officieel de status van empty nesters hebben bereikt.

Waar zij enkele weken geleden emotioneel afscheid namen van kroonprinses Leonor, was het nu de beurt aan Infanta Sofía. Zij stapt namelijk in de voetsporen van haar grote zus, en maakt haar middelbare school af in Wales – waar uiteraard ook onze eigen Alexia onlangs haar Baccalaureaat heeft behaald.

Uitzwaaien

Middels sociale media deelt het Casa Real enkele lieve foto’s van de trotse ouders met hun dochter én zwarte labrador bij hun residentie.

La Infanta Sofía vertrekt naar het Verenigd Koninkrijk om haar schooljaar te beginnen aan het UWC Atlantic College in Wales”, valt er bij de foto’s te lezen.

In de kiekjes zien we dat Sofía kiest voor een frisse jonge outfit met een korte top, geblokt overhemd, beige cargobroek en een set stevige sneakers. Paps en mams gaan voor hun doen ook lekker casual de deur uit om hun dochter uit te zwaaien. Felipe combineert z’n jasje en overhemd met een luchtige jeans en sneakers, en Leti toont zich ook in sportschoenen en een nette blazer.

Net als Leonor

Sofía is natuurlijk niet de eerste royal die uitvliegt richting Wales – zo spendeerden onder anderen koning Willem-Alexander, en prinsessen Raiyah (Jordanië), Elisabeth (België), én dus Alexia en Leonor er al een deel van hun schooltijd.

felipe letizia sofia
Goed gepakt: de prinses is klaar voor vertrek! (Beeld: NL Beeld)

Hoewel de twee op andere afdelingen van het United World College lessen volgen en dus enkele duizenden kilometers van elkaar gescheiden zijn, is Sofía hiermee technisch gezien een schoolgenootje van onze eigen Ariane. Zij begon vorige week in het Italiaanse Duino aan het UWC Adriatic aan haar schooljaar. De royals zijn dus weer goed vertegenwoordigd op de prestigieuze scholengemeenschap!

Bron: Twitter @CasaReal, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws