Royal nazomertrend: bloemenrokken

Drie prinsessen, drie bloemenrokken, drie prachtige looks.

Nu alle royals van hun jacht gestapt zijn roept de koninklijke plicht weer en is de vakantie officieel voorbij. Reden genoeg om een nieuwe koninklijke nazomertrend in te luiden, lijkt het. Want ineens verschijnt zo ongeveer iedereen met blauw bloed in een rok met bloemenprint.

Koninklijk tintje

We kunnen de gemiddelde vrouwelijke royal uittekenen in een keurige jurk tot over de knie, een chique hoed en een goed stel pumps. Toch komen er ook in de royal wereld de nodige trends voorbij, en een béétje een modieuze prinses of koningin kan die niet negeren. De laatste trend die we hebben gespot is de gebloemde rok. Uiteraard op z’n royals, met in plaats van een hoog bohemian/strand-gehalte een keurig, koninklijk tintje.

Prinses Victoria: budget en tropisch

Wie de royal trendsetter was durven we niet te zeggen, maar prinses Victoria was er in elk geval vroeg bij. Op haar eerste werkdag na een lange, luie vakantie vorige maand koos zij voor een vrolijk gebloemde rok van H&M – een goede compensatie voor alle kostbare designer items die ze daarmee combineerde.

Bron: NL Beeld

Prinses Sofia: romantisch en subtiel

Schoonzusje Sofia zag en volgde. Afgelopen maandag verscheen zij tijdens een werkbezoek in een net zo tropische rok van het merk ANDIATA. De prinses ging voor een romantische kleurencombinatie en maakte haar zomerse look af met een subtiele witte blouse en een stel zandkleurige laarsjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Idéer för livet (@ideerforlivet)

Prinses Mary: klassiek en extravagant

De royal trend lijkt zich met name in Scandinavië sterk te ontwikkelen, want ook prinses Mary bleek geïnspireerd toen ze deze week een gebloemde rok uit de kast trok. De Deense royal lady koos voor een exemplaar van hetzelfde merk van de rok van prinses Sofia en combineerde die met een klassieke Hugo Boss-blouse, Gianvito Rossi-pumps en een groot gevaarte op het hoofd.

We vragen ons af: zou het toeval zijn dat deze royal ladies soortgelijke items dragen of zouden ze stiekem een WhatsApp-groep hebben waarin ze fashion-tips met elkaar delen?

Bron: Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus, @ideerforlivet

Laatste nieuws