Deze royal schoenentrend is de favoriet van Kate, Charlotte, en Mary

De royals lopen massaal weg met deze muiltjes.

Als royal lady moet je altijd piekfijn verzorgd je verschijning maken. Afgetrapte gympies zijn dan natuurlijk uit den boze. In plaats van casual sneakers of al te gewaagde stiletto’s, spotten we au moment menig royal met deze heerlijke klassieke schoenentrend.

Neusje van de zalm

Eerlijk is eerlijk: steeds meer royals gaan voor de ‘zo lekker gewoon gebleven’-uitstraling, en bij koninklijke evenementen waarmee je met je pootjes in de modder of op het sportveld staat, zijn een goed stel sneakers (bijvoorbeeld van Veja) absoluut niet weg.

Maar goed, over het algemeen gaan de prinsessen en royal ladies van Europa voor een klassiek edoch stijlvol randje aan hun outfits. Een japonnetje kan dan nog zo designer zijn – met de verkeerde schoenen of accessoires valt je hele outfit in het water. Het is dan ook goed te begrijpen dat we één trend steeds opnieuw blijven spotten: de zogenaamde cap toe-schoenen. Van platte ballerina’s tot stevige blokhakken – met een neus in een contrasterende kleur zet je geen pas uit de maat.

Chanel wat de klok slaat

Natuurlijk is het iconische Franse label Chanel één van de voornaamste leveranciers van deze klassieke muiltjes. En wie beter dan royal merkambassadeur Charlotte Casiraghi om deze schoenen regelmatig uit de kast te trekken?

Beeld: NL Beeld

En ach: wanneer Charlotte zelf even geen trek heeft in die classy cap toes, dan overtuigt ze gewoon moeders om ze aan te trekken. Zo zien we prinses Caroline minstens zo vaak in Chanel als haar dochter. Niet gek, want Caro was altijd goed bevriend met Karl Lagerfeld.

Caroline Charlotte
Beeld: NL Beeld

Ook Deense kroonprinses Mary is groot fan van het Chanel-schoeisel. Zo heeft zij over de afgelopen maanden al heel regelmatig haar platte slingbacks in beige en zwart tevoorschijn getoverd.

mary chanel cap toe
Beeld: NL Beeld

De keuze van Kate

Hoewel we de Princess of Wales nog niet hebben kunnen betrappen op een set muiltjes van Chanel, draagt zij wel regelmatig soortgelijk schoeisel van andere designers. Zoals deze platte Camilla Elphick-muiltjes bij de Commonwealth Games vorig jaar.

Beeld: NL Beeld

En de Jennifer Chamandi-pumps die Kate tevoorschijn toverde bij de Order of the Garter-viering eerder deze zomer kunnen we natuurlijk ook niet vergeten.

kate schoenen
Beeld: NL Beeld

Deze pumps kwamen de prinses overigens ook op enige kritiek te staan. Want uh, had de hoogheid misschien vergeten dat zij deze bijna identieke hakken van Alessandra Rich ook al in de kast had staan?

kate schoenen
Beeld: NL Beeld

Goed gehakt

Ze hebben het ook zwaar natuurlijk, met die uitgebreide schoenencollecties. Dat er af en toe een set pumps uit het geheugen lijkt te verdwijnen tussen alle Gianvito Rossi’sManolo Blahniks en Jimmy Choo’s is dus niet heel gek. Wij gaan in elk geval zelf ook eens een set (of twee…drie…) van deze royally approved schoenen aan onze wishlist toevoegen!

Bron: UFO NO More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws