Modeprinses in de dop: dít is Kates favoriete stijl voor Charlotte

De jonge prinses is al even stijlvast als haar moeder!

Natuurlijk is Kate Middleton zelf net zozeer modebewust als stijlvast. Maar ze blijkt ook een duidelijke smaak te hebben voor dochter Charlotte. Nu zal de prinses de komende jaren ongetwijfeld haar eigen smaak gaan ontwikkelen, maar wij voorzien ook dan een collectie klassieke jurkjes – liefst in blauw, en met bloemenprint.

Fleurige prinses

Op 2 mei 2015 zag de kleine prinses Charlotte het levenslicht als tweede kind voor de toenmalige Duke en Duchess of Cambridge. Na oudere broer George was zij in één klap de vierde persoon in de troonopvolging bij haar geboorte. En hoewel de prins en prinses van Wales hun kroost het liefst ‘zo gewoon mogelijk’ laten opgroeien (het koninklijke stulpje en de peperdure school even buiten beschouwing gelaten), betekent zo’n plekje dichtbij de troon ook dat Char al van jongs af aan in de schijnwerpers staat. En voor die zeldzame publieke uitjes moet je als prinsesje natuurlijk wel piekfijn gekleed gaan.

Gelukkig heeft Charlotte over de jaren bewezen dat zij een indrukwekkende collectie blauwe bloemenjurkjes in haar kast heeft hangen. Liéfst ook nog met pofmouwtjes en een Peter Pan-kraagje – zo blijkt uit een kleine speurtocht door de archieven.

Zo kwam zij afgelopen weekend nog in een lieflijk blauw gebloemd jurkje opdagen bij Wimbledon…

charlotte
Beeld: NL Beeld

…en droeg ze in de vrolijke Vaderdag-kiekjes afgelopen juni een soortgelijk japonnetje:

Ook bij de traditionele dienst voor Pasen, die de Windsors elk jaar bijwonen, liet Charlotte zich zien in een soortgelijk jurkje:

Beeld: NL Beeld

Jong geleerd…

Van jongs af aan zien we de prinses al in soortgelijke jurkjes verschijnen. Zo deelden de toen-nog-Cambridges enkele kiekjes vlak voor haar eerste verjaardag:

En mocht Charlotte met slechts anderhalf jaar levenservaring al mee op een Royal Tour door Canada – wederom in een lichtblauw bloemenkleedje mét matchende schoentjes en strik:

Charlotte
Beeld: NL Beeld

Kleine prinsesjes worden groot

En over de jaren blíjven die jurkjes maar terugkeren. Zo draagt kleine Char (die plotsklaps grote zus is geworden) een fleurig blauw jurkje voor de doop van kleine broer Louis.

charlotte
Beeld: NL Beeld

Ook op de foto’s die de Waleses deelden ter ere van haar vierde verjaardag kan een blauw bloemendessin niet ontbreken:

Stijlvast, zuinig, of het ‘Charlotte-effect’?

Dat Charlotte zo vaak in soortgelijke jurkjes verschijnt, is overigens geen toeval. The Telegraph berichtte al eens dat veel ouders Kate én haar kroost als modevoorbeelden zien. Na één foto van de kleine Charlotte in roze laarsjes in de sneeuw, stegen zoekopdrachten naar soortgelijke winterlaarsjes met maar liefst 97%, liet de krant bijvoorbeeld weten.

Om te voorkomen dat jonge ouders in navolging van de prinses eindeloze peperdure designerstukken willen aanschaffen voor hun kroost, zou Kate ervoor kiezen om haar kinderen zoveel mogelijk in dezelfde betaalbare outfits te steken. Dezelfde kleren betekent daarnaast ook minder redenen voor fotografen om hun best te doen kiekjes te schieten van de nieuwste outfits van de kleine royals. De keuze om haar kinderen outfits verschillende keren te laten dragen (wanneer ze weet dat ze op de kiek komen), geeft bovendien een boodschap als ‘wij zijn ook maar normale mensen’ af. Nu nog hopen dat Charlotte die bescheiden smaak van haar moeder ook over de jaren behoudt – of zou Char binnenkort à la Gabriella van Monaco ook met Dior-tassen komen opdagen? Wie weet!

Bron: Instagram @Princeandprincessofwales, Twitter @Kensingtonroyal | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws