Swing it! Deze celebs hebben zich ook aan het golfen gewaagd

Deze bekende gezichten gingen je voor.

Golfen is goed voor je fysieke en mentale gezondheid, én is daarnaast ook nog eens ontzettend sfeervol. Geen wonder dat steeds meer bekende gezichten zich aan het golfen wagen, non?

Populaire sport

Met meer dan 420.000 beoefenaars is golf de vierde sport van Nederland, en dit aantal loopt nog dagelijks op. De sport is echt niet meer alleen gereserveerd voor elitaire oudere heren uit ’t Gooi, en is anno nu voor iedereen – ongeacht status, inkomen, of spelniveau. Dat ontdekken steeds meer mensen! Zo zijn er verschillende celebrities (en royals!) uit binnen- en buitenland die zich steeds vaker op de green wagen.

BN’ers

Zo nodigde Moïse Trustfull haar vader Orlando uit voor een beginnerscursus van Golfstart, en nu is het hek van de dam! De oud-profvoetballer vond het een welkome nieuwe uitdaging. Ook mama Quinty is inmiddels op de golfbaan gespot.

Presentatrice Shelly Sterk heeft het golfen inmiddels ook helemaal ontdekt. Zij heeft direct flinke ambities: “Mijn goal is om in drie jaar een single handicap te hebben! Of dat te ambitieus is? Misschien. Maar dat ben ik ook, net zoals ik ook heel perfectionistisch ben.”

Daarnaast is actrice Carolien Karthaus-Spoor regelmatig op de golfbaan te vinden. In gesprek met Golf.nl deelt ze: “Toen ik ruim een jaar geleden mijn eerste golfles had, gierde meteen de dopamine, dat ‘geluksstofje’, door mijn lijf. Verslavend! Maar ook meditatief. En sportief. Kortom: ik heb mijn sport gevonden.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GOLF.NL (@golfnl)

Ook zet Caro zich in om de sport te promoten onder jongere generaties. En zeg nou zelf: dat enthousiasme werkt ontzettend aanstekelijk, toch?

Hollywood

Al járen is actrice Catherine Zeta-Jones een graag gezien gezicht op de green. Ook hubby Michael Douglas sleept ze graag mee naar de golfbaan, met wie ze dan de nodige cheeky weddenschappen afsluit: zo onthulde ze al eens dat als hij een schot miste, hij dan z’n broek moest laten zakken.

catherine zeta jones
Beeld: NL Beeld

Ook artiest (en kok, en zakenman, en acteur) Snoop Dogg slaat regelmatig een balletje.

snoop dogg golf
Beeld: NL Beeld

Daarnaast zijn er natuurlijk de nodige royals die graag hun body and mind aan het werk zetten op de golfbaan. Zo zagen we gisteren nog hoe Prins Albert van Monaco zich in shorts aan een golftoernooi waagde. ’s Avonds gaf bovendien zelfs prinses Charlene acte de présence op de negentiende hole.

charlene
Beeld: NL Beeld

Ook de Tindalls zijn regelmatig op de golfbaan te vinden, zo onthulden ze al eens. Sterker nog: Mike Tindall is al jaren groot fan, en Zara liet eerder dit jaar weten dat ze ook haar kinderen enthousiast hoopt te krijgen over de sport.

mike tindall
Beeld: NL Beeld

Kortom: ook enthousiast geworden? Via Golf.nl vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Op veel plekken kun je gratis kennismakingslessen boeken, en wij kunnen je vertellen: dat is hart-stik-ke gezellig. Zoals Carolien Spoor het uitlegt: “Absoluut een sport om net als een yogaklasje op dinsdagochtend in te plannen met je vriendin, zodat je én aan sporten toekomst, én mindfull moet zijn (ander sla je, letterlijk, geen bal) én tijd hebt om gezellig bij te kletsen. Iets wat je tijdens die yogales niet moet proberen!”

Bron: Agnes Hofman / Beau Monde 6 – 2023, Page Six, Beau Monde archief | Headerbeeld: Tom ten Seldam

Laatste nieuws