Zien: Zwoyals met de hele familie op de kiek ter ere van 50-jarig troonjubileum

Die mag straks ingelijst!

15 september is de grote dag voor Carl Gustaf: de Zweedse koning zit dan precies vijftig (!) jaar op de troon. Uiteraard horen daar de nodige feestjes bij, maar ook wat gezellige kiekjes. Want zo’n belangrijke royal herinnering heurt nu eenmaal in stijl vastgelegd te worden, non?

Familie

Op 15 september 1973 verandert het leven van Carl Gustaf voorgoed: op 27-jarige leeftijd volgt hij zijn grootvader Gustaf VI Adolf op als koning van Zweden. Inmiddels zit hij dus al bijna vijftig jaar op de troon: een tijd waarin hij trouwde met zijn grote liefde Silvia en kinderen prinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine met haar kreeg. Tel daar acht kleinkinderen bij op en je hebt één grote, gezellige royal familie.

Die familie grijpt een kans als deze gelegenheid natuurlijk aan om met z’n allen gezellig op de kiek te gaan. Zondagse kleertjes aan, haren keurig gekapt: op het officiële Instagram-profiel van het Zweedse hof is te zien hoe de Zwoyals op hun paasbest poseren om samen dit bijzondere moment vast te leggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Te midden van het bonte gezelschap zitten uiteraard de vorst samen met zijn Silvia, en om hen heen kids met aanhang en kleinkids. Het is een vrolijk gezicht!

Jubileumweek

Het 50-jarig jubileum van Carl Gustaf is uiteraard een goede reden voor een koninklijk feestje… of feestjes. Extravagant als de Zwoyals zijn, hebben ze namelijk een hele week aan royal parties gepland. De jubileumweek begint op 12 september als de Koning het nationale parlement opent. De volgende dag ontvangt hij een officieel geschenk van de Riksdag (het parlement) en de Zweedse regering en zal hij een receptie houden in het Koninklijk Paleis. Op 14 september volgt ter ere van de heugelijke mijlpaal nog een reeks jubileumrecepties in het Koninklijk Paleis, samen met een optreden van de Koninklijke Opera in het theater van Paleis Drottningholm.

Na alle opwarmertjes bestaande uit recepties, optredens en goedgevulde buikjes, is op 15 september de grote dag daar: het land viert Zijne Majesteits gouden jubileum. En om het af te leren nog een allerlaatste feestdag (beloofd!) op 16 september, waarop het koningspaar te koets door Stockholm zal rijden. Een mooi vooruitzicht voor de vorst!

Bron: Instagram @kungahuset, Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @kungahuset 

Laatste nieuws