Op ’t lijstje: ook koning Carl Gustaf krijgt een documentaire

Ter ere van zijn 50-jarig troonjubileum is er een driedelige docu over de vorst verschenen.

Tegenwoordig val je als royal toch een béétje buiten de boot als er geen documentaire over je gemaakt wordt. Gelukkig voor Carl Gustaf behoort ook hij nu tot het rijtje hippe royals wiens leven centraal staat in een film.

Royal documentaires

Als je royal bent, zijn er een paar dingen zeker in het leven: je kledingkast is gevuld met de nodige designer items, je hebt regelmatig kaakpijn van al het beleefde lachen én er wordt – of je het nu wil of niet – een documentaire over je leven gemaakt. Althans, tegenwoordig. Want een béétje een royal is anno 2023 het onderwerp van een film of zelfs serie. Zo waren Harry en Meghan te zien in een docu-reeks waarin ze eindeloos lang over zichzelf praatten, is er een serie over koningin Máxima in de maak én wordt het liefdesverhaal van Noors koningspaar Harald en Sonja verfilmd.

The King’s Inner Circle

Ook Carl Gustaf mag zich nu bij dat lijstje voegen. Het 50-jarige troonjubileum van de Zweedse koning op 15 september was voor streamingdienst Viaplay reden genoeg om een documentaire over hem te maken. De driedelige docu, die The King’s Inner Circle heet, geeft een uniek kijkje in het leven van de langst regerende vorst van Zweden, waarbij onderwerpen als liefde, verdriet, vreugde en schandalen de revue passeren.

Royals aan het woord

In de reeks zullen goede vrienden van Carl en zijn jongste zus prinses Christina aan het woord komen, maar ook andere royals zijn gestrikt voor de docu. Zo zullen ook goede vriendin koningin Margrethe én Carls eigen vrouw koningin Silvia op de spreekstoel zitten. The King’s Inner Circle is nu exclusief te zien op Viaplay. Wij horen royal, wij horen schandaal: waar is die popcorn?

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws