Nieuwe royal serie in de maak: het liefdesverhaal van Noors koningspaar Harald en Sonja

Royal romantiek: ons favoriete serie-onderwerp.

Na het succes van The Crown verschijnt de één na de andere serie over waargebeurde royal verhalen. Zo werd er onlangs een documentaire gemaakt over prins Bernhard, en is niemand minder dan het leven van onze eigen koningin Máxima hét onderwerp voor een nieuwe serie op Videoland. En het goede nieuws is dat er nóg een nieuwe royal serie in de maak is. 

Vijftig jaar

Viaplay heeft bekendgemaakt dat er een serie zal verschijnen die gebaseerd is op het liefdesverhaal van het Noorse koningspaar Harald en Sonja – en dat is er nogal één. Want hoewel het stel inmiddels al ruim vijftig jaar getrouwd is, was een huwelijk voor de tortelduifjes een half decennia geleden helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Liefdesverhaal

Harald en Sonja leerden elkaar kennen toen ze beide veertien jaar oud waren. Zo’n acht jaar later kwam de liefde tot bloei, en waar het stel dolgraag met elkaar wilde trouwen, zag koning Olav V een huwelijk tussen zijn zoon en een ‘gewoon’ burgermeisje als Sonja niet bepaald zitten. Aan dat standpunt hield hij zich negen (!) jaar vast, tot hij besloot water bij de wijn te doen en tóch in te stemmen met een trouwerij tussen Harald en Sonja. Inmiddels had Harald allang duidelijk gemaakt dat het Sonja zou worden, en niemand anders.

2025

Een typisch romantisch verhaal dus, en voor Viaplay reden genoeg om het te verfilmen. De streamingdienst heeft laten weten dat de opnames recent zijn begonnen. Acteur Sindre Strand Offerdal speelt in de serie Harald, en de rol van Sonja wordt vertolkt door actrice Gina Bernhoft Gørvell. Spring je net als wij al bijna van je stoel van opwinding voor deze serie in de maak, dan moeten we je helaas nog even teleurstellen: het eerste seizoen zal namelijk pas in 2025 te zien zijn. Gelukkig hebben we eerst de serie over Máxima nog in het verschiet, maar gezien die volgend jaar uitkomt, zullen we ons dan tóch nog maar een keer moeten wagen aan alle seizoenen van The Crown

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws