Déze actrice speelt de rol van Máxima in nieuwe Videoland-serie

Ons koningspaar heeft een hoofdrol in de nieuwe dramaserie.

Lees ook

Na het succes van hun docu over prins Bernhard, heeft Videoland de royalty-smaak goed te pakken. Vandaag maakte RTL bij een groots evenement bekend wie de hoofdrollen van Willem-Alexander en Máxima zullen vertolken in een gloednieuwe serie over de romance tussen ons koningspaar.


Koninklijke hoofdrol

De nieuwe serie Máxima vertelt het fascinerende levensverhaal van koningin Máxima en wordt gedraaid in Argentinië, New York, Spanje en Nederland. De opnames gaan in juni van dit jaar van start, maar we kregen vandaag al een sneak peek van de hoofdrolspelers. En wij zijn nú al enthousiast.

Argentijnse bombshell

Voor de rol van onze koningin is de Argentijnse actrice Delfina Chaves aan de haak geslagen. In Nederland zal zij nog niet heel bekend zijn, maar ze heeft al een imposant lijstje titels op haar naam staan. Zo was ze eerder te zien in de Netflix-series The Secret of the Greco Family en Edha, en straalde ze op HBO Max in de show Rap Battlefield.

maxima actrice
Beeld: RTL / Jasper Suyk

Over Koningin Máxima zegt Delfina: “Toen Máxima voet zette op Nederlandse bodem, noemde men haar de afgeleide van twee mannen. Wie ze was en wat ze van het leven verlangde, werd door de buitenwereld toegeschreven aan ofwel haar vader en daarna haar prins. Ik vind het geweldig dat de serie nu haar verhaal vertelt, vanuit haar standpunt.”

En Willy?

De rol van onze koning en toenmalig Prins van Oranje gaat naar Martijn Lakemeier. Deze acteur ken je onder meer van De OostHollands Hoop, en Oorlogswinter. Voor deze laatste film won hij als jongste acteur ooit een Gouden Kalf.

maxima actrice

Martijn was direct enthousiast over de rol, laat hij weten. “Ik heb geen moment getwijfeld om de rol van Willem-Alexander te spelen. Een eer en een uitdaging om invulling te geven aan wat zich buiten het zicht van de pers afspeelde in de periode waarin Máxima en Willem-Alexander stapelverliefd op elkaar werden.”

Aftellen

Natuurlijk zijn we nu ra-zend benieuwd naar de nieuwe serie, maar we moeten voorlopig nog even geduld hebben. De serie is namelijk vanaf 2024 pas te zien, dus de komende tijd moeten we het doen met tipjes van de sluier die hier en daar opgelicht worden. De dramaserie legt de rollercoaster vast die het begin van de royale romance was. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? Wij zetten de popcorn vast klaar!

Bron: Videoland | Beeld: RTL / Jasper Suyk


 

Laatste nieuws

Zie ook