Daten in de moderne wereld: hoe doe je dat?

Daten: de ene doet het maar al te graag, de ander hoopt dat de ware op zich afkomt. Er zijn natuurlijk geen vaste regels over hoe jij het date-leven aanpakt. Er zijn natuurlijk wel genoeg tips te geven. Vooral in de moderne wereld zijn we op technologisch, persoonlijk en cultureel gebied een stuk vooruitgegaan. Dit maakt het daten spannender, maar ook zeker wat lastiger. Benieuwd hoe jij het daten in de moderne wereld aangaat? Lees dan snel verder!

 

Stel duidelijke doelen

Tegenwoordig gaan we niet alleen meer op dates voor het vinden van een relatie. Iedereen heeft andere intenties wanneer het komt op afspreken met een leuke date. Stel daarom vooraf duidelijke doelen zodat je op zoek kunt naar anderen die dat ook willen. Wil je een serieuze relatie? Ben je meer van casual daten? Of wil je gewoon nieuwe mensen ontmoeten? Het vooraf denken over deze punten helpt teleurstellingen tegengaan. Zet het natuurlijk niet helemaal vast in steen; je weet maar nooit waar het heen gat. Blijf bij jezelf en heb het vooral gewoon hartstikke leuk!

Standaard

Ga veilig aan de slag met online daten

Tinder, Hinge, Bumble, en ga zo maar door. Op het gebied van online daten komen we tegenwoordig niks te kort. Waar je vroeger zonder de deur uit te gaan geen date kon regelen, kun je nu vanaf elke plek swipen. Nu moet je wel online meteen een goede indruk maken. Schrijf een originele bio en kies je beste foto’s uit; exen houd je natuurlijk uit die foto’s. Ga daarnaast vooral veilig aan de slag. Geef nooit te veel persoonlijke informatie weg en stel een aantal van je vriendinnen op de hoogte waar (en met wie) je afspreekt. Er zijn ook apps, zoals Breeze, die het barpersoneel op de hoogte stellen van je date; zo houden ook zij een oogje in het zeil!

Sta open voor daten buiten je type

Bijna iedereen heeft een type; en we vinden maar al te graag iemand die daar mooi binnen past. Super natuurlijk als je die persoon hebt gevonden die altijd al voorbijkwam in je dromen, maar wees niet getreurd als het niet lukt. Niet iedereen is op zoek naar hetzelfde. Ga daarom eens op date met iemand die niet binnen jouw perfecte straatje valt. Zo leer je over verschillende achtergronden, culturen en levensstijlen. Wie weet houd je er een mooie en unieke relatie aan over!

Pas op voor red flags

Red flag: dé term die dit jaar ontzettend populaire is geworden. Het wordt vaak gebruikt voor karaktertrekken die je date heeft waar je maar beter voor uit kunt kijken. Denk aan iemand die liegt, gewelddadig is, en over het algemeen over jouw grenzen heen gaat. In het begin van de datingfase zien we dingen vaak nog door een roze bril en zien we bepaalde red flags als een eenmalig foutje. Stop natuurlijk niet meteen na de eerste red flag, maar houd ze wel in je achterhoofd!

Wees creatief tijdens de dates

Tot slot moet je ook de dates zelf creatief houden. Elke date een drankje doen in hetzelfde restaurant wordt na verloop van tijd waarschijnlijk een beetje saai. Glow-in-the-dark midgetgolf, een interactief museum, of een sportieve wandeling: bij jou in de buurt zijn er geheid de leukste activiteiten te vinden. Ben jij aan het daten voor friends with benefits? Dan wil je het natuurlijk ook in de slaapkamer spannend en creatief houden. Denk eens aan het gebruik van speeltjes uit een erotische adventskalender of een rollenspel. Ga er vooral samen over in gesprek en ontdek wat voor jullie allebei werkt!

Daten in de moderne wereld is een lastige, maar al te mooie ervaring. Stel vooraf duidelijke doelen om teleurstellingen tegen te gaan. Ga op zoek naar jouw ideale date door middel van online dating apps, maar ga er wel veilig mee aan de slag. Zoek daarnaast eens naar iemand die niet meteen jouw type is, maar pas vooral op red flags. Houd de dates tot slot origineel en creatief en geniet van al het mooist dat de wereld van daten is!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws