Zo kies je een goed dekbed voor warme nachten

Lig je in de zomer vaak de hele nacht wakker door de hitte? Misschien heeft je dekbed hier iets mee te maken. Het materiaal van je dekbed kan er namelijk voor zorgen dat je niet goed afkoelt. In dit artikel lees je daarom meer informatie over de verschillende dekbedmaterialen waaronder je ook tijdens warme nachten goed slaapt.

Bamboe dekbedden

Bamboe is niet alleen duurzaam; het is ook een goede aankoop voor mensen met een huisstofmijtallergie door de anti-allergene bestanddelen. Daarnaast is een bamboe dekbed erg luchtig, ademend en neemt het zo’n 3 tot 4 keer meer vocht op dan een normaal katoenen dekbed. Perfect voor een warme nacht dus!

Beddengoed van bamboe is heerlijk zacht en gaat lang mee. Niet alleen fijn om heerlijk te slapen in de zomer, maar geschikt voor elk seizoen.

Standaard

 

Dekbedden van wol

Hypoallergeen, zelfreinigend en luchtig: dat maakt wollen dekbedden super geschikt voor zweterige zomernachten. Een dekbed van wol ventileert en absorbeert goed en zorgt ervoor dat je zo comfortabel mogelijk slaapt. Daarnaast is wol een natuurproduct dat lang mee gaat.

Een wollen dekbed wassen kan je beter niet doen, maar doordat het zelfreinigend is hoef je het alleen af en toe even buiten te hangen om het op te frissen. Ook goed om te weten: wol is van nature brandwerend. Zo slaap je dus niet alleen droog en koel, maar ook nog eens extra veilig.

Donzen dekbedden

Dons is net als bamboe en wol een natuurlijk materiaal dat ventilerend en absorberend werkt. Daarnaast is dons super licht en voelt het dus niet zwaar en zweterig aan tijdens een warme nacht. Hoe hoger het dons percentage in het dekbed, hoe beter het warmte vasthoudt. Kies dus niet voor een te hoog percentage bij het uitzoeken van een dekbed voor de zomer.

Minder geschikte materialen

Er is een goede reden dat hierboven enkel natuurlijke materialen staan. Deze absorberen vocht en ventileren namelijk een stuk beter dan synthetische materialen. Synthetische dekbedden zijn vaak wel goedkoper. Dus deze kun je combineren met een absorberend dekbedovertrek van katoen of bamboe om het slaapcomfort van een synthetisch dekbed, te verbeteren.

Luchtig slapen

Niemand zit te wachten op een warme, zweterige nacht. Slecht slapen is niet alleen vervelend, maar het kan zelfs invloed hebben op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Kies daarom een dekbed dat lekker luchtig is en vocht goed absorbeert. Zo slaap je zelfs tijdens benauwde nachten goed!

Beeld: Unsplash, Niels Zee

Laatste nieuws