Zo val je het beste in slaap tijdens deze hitte

Je moet een beetje creatief zijn voor een goede nachtrust met deze zomerse temperaturen. Wij helpen je op weg!

Onze favoriete zomerjurkjes dragen, een leuke hoed en zonnebril opzetten en de hele dag door limonade met ijsblokjes nippen – overdag weten we het beste van de zomerse temperaturen te maken. ’s Nachts is het een ander verhaal met deze hitte. Hoe zorg je ervoor dat je toch slaapt als een roosje?

Je moet een beetje creatief zijn voor een goede nachtrust met deze temperaturen, maar deze acht tips helpen je op weg!

1) Een lauwe douche

Waarschijnlijk kun je alleen maar denken aan een ijskoude douche voor het slapengaan, maar je kunt beter kiezen voor lauwwarm water. Op deze manier koelt je lichaam precies genoeg af en val je sneller in slaap.

2) DIY airconditioner

Veel mensen hebben wel een ventilator in huis, maar geen airconditioning. Jammer genoeg verplaatst een ventilator de warme lucht alleen maar. Toch hebben we goed nieuws: je kunt ‘m heel makkelijk transformeren in een ‘airco’ en je hebt er niets bijzonders voor nodig. Vul namelijk een paar plastic flesjes met water, vries ze in en zet ze vervolgens voor de ventilator. Hierdoor voelt de lucht koeler aan!

3) Koel beddengoed

Veel mensen slapen in de zomer onder het verkeerde beddengoed. Zo is een laken meestal al voldoende en moet je ook kijken naar de stof van het beddengoed en de ondergrond. Zo geeft wol erg veel warmte af en kun je beter kiezen voor een katoenen variant. Nog steeds te warm? Stop je laken dan overdag in de vriezer!

4) Ramen overdag gesloten houden

Als het overdag buiten warmer is dan binnen, kun je de ramen en deuren het beste gesloten houden. Als het ’s avonds dan weer afkoelt, kun je alles openzetten en het huis laten luchten. Let op! De deuren in je huis moet je juist wél openhouden voor een goede luchtcirculatie.

5) Lichten uit

Verlichting en apparaten (zoals je televisie en laptop) geven warmte af en daarom kun je deze het beste uitzetten. Het effect is misschien miniem, maar alle kleine beetjes helpen!

6) Draai je kussen om

Het klinkt super simpel en dat is het ook! Je kussen houdt erg veel warmte vast en daarom kun je ‘m het best om de zoveel tijd even omdraaien. Slaap je met meerdere kussens? Wissel ze dan af!

7) Slapen op een andere plek

Kun je echt niet slapen? Zoek dan de koele ruimtes op in je huis en sleep je matras daar gewoon heen. Denk bijvoorbeeld aan de garage of de kelder, want daar is het meestal niet zo warm als in de woon- en slaapkamer. Kamperen in eigen huis, het past prima bij de zomer, toch?

8) Nat washandje of handdoek

Om af te koelen kun je eventueel ook een nat washandje of een natte handdoek meenemen naar bed en die op je voorhoofd, buik of bijvoorbeeld je benen leggen.

Welterusten!

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws