Royal rebels: prinses Diana van Wales

Diana: een royal rebel van een andere orde.

Niet elke prinses schikt zich in een leven van lintjes, baljurken en tiara’s. In de nieuwe Beau Monde praten we over de royals die hun eigen plan trokken en hun eigen sprookje maakten. Met dit keer in de spotlights: wijlen prinses Diana.

Royal rebel

Meghan spiegelt zich graag aan haar wijlen schoonmoeder prinses Diana, maar dat was toch een royal rebel van een andere orde. Diana mag dan een wispelturige vrouw zijn geweest die erg ongelukkig was in haar huwelijk, ze verzaakte haar royal taken nooit en had zo haar eigen manieren om een punt te maken.

People’s Princess

Van dresscodes naast zich neerleggen tot knuffelen met aidspatiënten. En door zich kwetsbaar open te stellen en op te zijn over haar worsteling met postnatale depressie en boulimie doorbrak ze vele koninklijke regels en werd zo de mateloos populaire People’s Princess. Intussen verzorgde ze – ongekend – handig haar eigen PR, om het hof heen. Regelmatig schoof er een bevriende journalist naast haar op de achterbank, die ze dan bijpraatte over het wel en wee in haar leven, om haar versie van de gebeurtenissen te laten glanzen. Goed beschouwd had Charles geen schijn van kans.

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde. Die ligt nu in de winkels!

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws