Nieuwe tapes van Diana vrijgegeven waarop ze openhartig spreekt over privéleven

En haar uitspraken zijn niet allemaal even gezellig van karakter.

Er zijn nieuwe fragmenten van audiotapes vrijgegeven waarin wijlen prinses Diana openhartig spreekt over haar privéleven. In de tapes doet de prinses bijzondere onthullingen – in het bijzonder over Charles en haar stiefmoeder Raine Spencer.

Biografie

In de jaren ’90 werd het boek Diana: Her True Story gepubliceerd, een biografie van wijlen prinses Diana over alles wat zij meemaakte buiten én binnen de paleismuren. Hoewel Buckingham Palace op het moment van publicatie elke samenwerking tussen Diana en schrijver Andrew Morton ontkende, werd later onthuld dat niemand minder dan de prinses zelf de grote bron achter het boek was.

Ten tijde van het schrijven van de biografie zijn er tapes opgenomen waarin Diana openhartig vertelt over alles wat haar bezighield. Die fragmenten zijn altijd bewaard gebleven, tot nu. Volgens Daily Mail zijn de tapes vrijgegeven en worden ze in een komende documentaire over de prinses uitgezonden.

Charles

In de opnames neemt Diana geen blad voor de mond. Ze beweert onder andere dat Charles bij de geboorte van prins Harry teleurgesteld was dat het een jongen was. Tijdens zijn doop in 1984 zou hij tegen Diana’s moeder Frances Shand Kydd hebben gezegd: “We zijn zo teleurgesteld, we dachten dat het een meisje zou zijn.” Een uitspraak die Frances allerminst kon waarderen, en waarop ze Charles toebeet dat hij van geluk moest spreken dat hij een kind mócht krijgen.

Stiefmoeder

In een ander fragment onthult Diana hoe ze dacht over haar stiefmoeder Raine Spencer, de vrouw met wie haar vader John trouwde nadat haar moeder hem had verlaten. En we kunnen wel stellen dat de prinses niet echt warme gevoelens had voor de nieuwe vrouw van haar vader. In de tapes zegt ze volgens Daily Mail: ” Ik was zo boos. Ik zei tegen haar (Raine, red.): ‘Ik haat je zo erg. Als je maar wist hoeveel we je allemaal haten vanwege wat je hebt gedaan. Je hebt het huis vernield, je hebt papa’s geld uitgegeven.” Als Raine haar er dan aan herinnert hoeveel pijn Diana’s moeder haar vader zou hebben aangedaan, zegt Diana: “Pijn, Raine? Dat is een woord waar je niet eens weet mee om te gaan. In mijn werk en in mijn rol zie ik mensen lijden zoals jij nog nooit hebt gezien. En dat noem jij pijn?” Ik zei: ‘Je hebt nog veel te leren.'”

Documentaire

De tapes bevatten dus een aantal pittig persoonlijke uitspraken, en als we Daily Mail mogen geloven is dit nog maar een voorproefje van wat we gaan zien in de documentaire die eraan komt. Het vervolg op Diana: In Her Own Words is naar verwachting volgend jaar op Disney+ te zien.

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws