Remote werken? Zó pak je dat aan! 

Goed om te weten!

Heb jij een traditionele werkgever die remote werken nog wel een beetje spannend vindt? Trek hem of haar dan nu snel over de streep, want het is echt niet meer nodig om dit eng te vinden. Is je werkgever echt niet te overtuigen, dan is het wellicht tijd om een nieuwe baan te zoeken. Vaak is het een gebrek aan vertrouwen dat werkgevers thuiswerken niet toestaan. Zoek een baan waarbij remote werken is toegestaan, en je zult nooit meer anders willen. Weten hoe je dit slim en effectief aanpakt? Hier de tips op een rij.

Standaard

Lekker mobiel

Of je nu besluit remote te gaan werken als ZZP’er of juist als werknemer, dat maakt niet uit. De juiste spullen hebben is wel van cruciaal belang om het tot een succes te maken. Wanneer je werkgever alleen oude telefoons geeft, dan is het te overwegen om zelf te investeren in een goede telefoon. Waar het aankomt op een zakelijke telefoon lijkt de iPhone 15 Pro met abonnement op dit moment de beste keuze. Het is het nieuwe pareltje uit de Apple-collectie en heeft echt alles wat je als remote werker nodig hebt. Het beeldscherm is zo scherp, net als het geluid en de (3D!) camera. Zo goed, dat het vaak beter is dan dat van de gemiddelde laptop. Ook de snelheid en opslagkwaliteit zijn zeer hoog. Met de iPhone 15 weet je dus zeker dat je altijd het beste bij je hebt. Daarnaast is het met een voordelig abonnement snel te regelen om het als hotspot in te zetten. Ook op plekken waar dan geen wifi is, kun je zo met je laptop gewoon online zijn.

Andere hardware

De smartphone is wel de basis, maar ook een laptop en koptelefoon zijn zeer behulpzaam. Het ligt in de aard van je werk welke opties de beste keuzes zijn qua laptop. Maar ga in ieder geval voor een laptop met voldoende geheugen en een sterke batterij. Dan is remote werken niet alleen een afwisseling tussen thuis en kantoor, maar ook andere plekken zoals een hippe koffiebar mogelijk. Iets wat ontzettend leuk is voor de afwisseling en je een extra dosis inspiratie geeft op een saaie maandagmiddag.

Discipline

Naast de nodige spullen die je nodig hebt, is er ook een gezonde dosis zelfdiscipline nodig. Remote werken geeft veel vrijheid, maar uiteindelijk zal er ook gewerkt moeten worden. Spreek met jezelf af wanneer je dit doet. Leg vooral de focus op de resultaten en prestaties, en minder op de uren. Iedereen werkt op zijn of haar eigen tempo. Met concrete resultaten maak je meetbaar wat je hebt gedaan, de snelheid is minder relevant.

Kortom, remote werken is een enorme aanrader. Het verhoogt je werkplezier ongetwijfeld en geeft je een gevoel van vrijheid. Het vergt wel een aantal investeringen en de nodige aanpassingen, maar wanneer je deze goed doorvoert kan het niet anders dan een succes worden waar je veel plezier aan gaat beleven.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws