Nicolette Kluijver over ouder worden: ‘Ik vind mezelf eigenlijk nog hartstikke jong’

'Ik ben natuurlijk heel blij dat ik überhaupt veertig mag worden'

Haar happy en healthy lifestyle werkt aanstekelijk. Nicolette Kluijver (bijna 39) houdt van gezond leven, zowel fysiek als mentaal. En hoewel de presentatrice er nog altijd uitziet om door een ringetje te halen, tikt ze volgend jaar de 40 aan. Wat vindt ze daarvan? In de gloednieuwe Happy in Shape praat ze er openhartig over.

Volgend jaar veertig

“Nou… laatst schreef Panorama online iets als: Nicolette, die bijna veertig wordt, ziet er nog hartstikke goed uit. En toen had ik wel even een realisatiemoment, want ik vind mezelf eigenlijk nog hartstikke jong”, zo vertelt ze aan Happy in Shape. “Ik ben natuurlijk heel blij dat ik überhaupt veertig mag worden. Als ik dat zeg, vragen mensen soms: ‘O, dus je laat het ouder worden helemaal toe?’ Maar dat zijn twee verschillende dingen; dat ik er blij om ben, betekent niet dat ik mijn uiterlijk niet belangrijk vind.”

Iets aan jezelf laten doen

“Er is niks mis met iets aan jezelf laten doen om er wat frisser uit te zien”, gaat ze verder. “Maar je moet er niet in doorslaan. Ik vind het zo zonde als ik meiden van twintig zie die zichzelf al helemaal hebben laten opspuiten. Maar ja, ik was ook achttien toen ik mijn borsten liet doen, dus wat kan ik ervan zeggen? Ik hoop alleen wel dat ik mijn iegen dochters een andere boodschap kan meegeven. Ik ga mijn meiden gewoon heel veel zelfvertrouwen geven, waardoor ze hopelijk zo gek zijn op hun lijf dat ze niks willen laten doen.”

Gelukkig

Gelukkig is Nicolette zelf ook helemaal blij met waar ze nu staat in haar leven, zo vertelt ze. “Ik ben heel blij dat ik in mijn werk nog steeds gevraagd word voor zoveel leuke projecten en dat ik ook thuis een goede balans heb gevonden. Het is soms hard werken als gescheiden ouder, maar gelukkig hebben mijn kinderen ook nog een supervader. Dat ik een nieuw soort vrijheid heb gevonden en weer opnieuw alle bakjes met kaartjes moet invullen, voelt ook heel lekker. Ik hoor van vriendinnen soms dat ze het gevoel hebben dat ze vastzitten in hun leven. Ik heb dat gevoel helemaal niet, ik voel me heel vrij!”

Tekst: Jill Waas (Happy in Shape) | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws