Van je familie moet je het hebben: de erfenis van Michael Jackson

Hoewel de erfgenamen met een hoge schuld achterbleven, waren Michaels eigendommen veel meer waard.

Honderd miljoen mogen verdelen en dan gaan kibbelen over een racefiets… De meest opvallende erfenis-geschillen van showbizzland, met dit keer de erfenis van Michael Jackson.

Hoeveel knaken?

Volgens zijn testament, opgesteld in 2002, wilde Michael – overleden in 2009, op 50-jarige leeftijd, na een hartstilstand – dat zijn nalatenschap werd verdeeld tussen zijn drie kinderen en zijn moeder. De erfgenamen kregen een torenhoge schuld in hun schoot geworpen, zo’n 355 miljoen. Michaels eigendommen waren echter veel meer waard. Zo had hij vijftig procent van de aandelen van muziekuitgeverij Sony/ATV Music Publishing in handen en beheerde hij Mijac, een uitgeverij die zijn eigen muziek uitgeeft. Geschatte waarde: zeshonderd miljoen.

Objection!

Joe Jackson, de vader die Michael als kind mishandelde, tekende protest aan. Senior beweerde dat zijn zoon hem al jaren financieel ondersteunde en dat hij nu ten onrechte niets kreeg. En dan waren er nog RandyTito, JermaineJanet en Rebbie (Marlon en La Toya deden niet mee). Michaels broers en zussen claimden dat het testament uit 2002 vals was. Het document was namelijk ondertekend in LA en Michael was op die dag in New York geweest. Het testament moest nietig worden verklaard (waardoor ook de overige Jacksons aanspraak konden maken op de nalatenschap).

Wat zei de rechter?

Dat het testament rechtsgeldig is. De drie kinderen – Paris, Michael Junior en Prince Michael – en oma kregen hun deel en verder kreeg niemand iets. Katherine Jackson is inmiddels 93 jaar. Verwacht wordt dat er weer een helse strijd los zal barsten als zij overlijdt.

In de nieuwe Beau Monde lees je nog meer ergernissen om erfenissen. Nu in de winkel!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws