De musical Moulin Rouge! is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters

Voulez vous?

Heugelijk nieuws voor musical-liefhebbers: de musicalhit Moulin Rouge! komt naar Nederland. In het seizoen van 2024/2025 zal de iconische productie te zien zijn.

Moulin Rouge!

Ondeugend doch elegant, met een hele hoop glamour – ofwel: Beau Monde is fan. Goed nieuws voor iedereen met ons, want vanaf eind volgend jaar mogen we het fenomeen Moulin Rouge ook in Nederland verwelkomen. We kennen de musical natuurlijk van de beroemde, met Oscars bekroonde film van regisseur Baz Luhrmann uit 2001, waarin Nicole Kidman en Ewan McGregor de hoofdrollen spelen. De jonge schrijver en courtisane worden begin twintigste eeuw in de legendarische nachtclub in Parijs stapelverliefd op elkaar, and the rest is history.

Naar Nederland

De musical ging in 2019 in première op Broadway, en daarvoor werd uiteraard groots uitgepakt. Voor de show werd het Al Hirschfeld Theatre op Broadway volledig verbouwd, zodat de bezoekers zich in de beroemde Moulin Rouge-club in Parijs konden wanen. Sindsdien trekt de productie volle zalen en werd-ie bekroond met een tal van prijzen, waaronder die voor beste musical van het jaar. Inmiddels is de musicalversie al te zien in onder andere Londen, Melbourne, Keulen, Seoul en Tokio.

NL Beeld

Hoog tijd dus dat ook Nederland zich in Moulin Rouge-sferen waant! Details over de start van de kaartverkoop, de première en in welk theater de Nederlandse bewerking van het stuk te zien zal zijn, zijn nog niet bekend.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws