Anne Hathaway sloeg de hoofdrol in Alice in Wonderland om deze reden af

Ze hield het voor gezien met de sprookjesachtige karakters.

Actrice Anne Hathaway heeft al heel wat hoofdrollen op haar naam staan. En dat ze – inmiddels alweer jaren geleden – in Alice in Wonderland niet verscheen als Alice maar als iemand anders, had niets te maken met het feit dat ze niet werd gekozen. Ze sloeg de rol zelf af, en wel met déze reden.

Alice in Wonderland

Als we teruggaan naar het jaar 2016, gaan we terug naar een interview die Anne had met GQ. In dit specifieke interview herinnerde de actrice zich namelijk dat ze ooit een keer is gevraagd voor de hoofdrol van Alice in de populaire film Alice in Wonderland. En hoewel menig actrice dolblij zou zijn met deze rol, sloeg Anne dit echter af. But why? Daar had Anne een hele goede reden voor.

Na haar rol als prinses Mia Thermopolis in The Princess Diaries 1 én 2, hield ze het voor gezien met de sprookjesachtige karakters. “De studio had het Alice-script al heel erg lang liggen, en ik werd toen benaderd voor de rol van Alice”, legde Anne uit. “Ik heb het overwogen”, gaf ze toe. “Maar ik had het gevoel, met The Princess Diaries, dat ik dat soort ‘pretty-girl-in-a-fairy-dress-role‘ al een keertje had gedaan.”

De Witte Koningin

Maar we zagen de actrice wel degelijk voorbijkomen in Alice in Wonderland. Oké, niet als Alice, maar wel als de Witte Koningin. Waarom zei ze dan wel ‘ja’ op die specifieke rol? “Ik vertelde de studio dat als ze ooit een regisseur zouden vinden, ik wel geïnteresseerd zou zijn in de rol van de Witte Koningin”, legde ze uit. Uiteindelijk werd Tim Burton uitgekozen als regisseur, en kreeg Anne de rol die ze zo graag wilde.

Toch ging dat niet van een leien dakje. Zo vertelde ze dat ze niet meteen werd gecast door Tim Burton himself. “Toen Tim aan boord kwam had hij de cast die hij wilde, maar ik zat daar natuurlijk niet bij. Maar de andere actrice die was uitgekozen had schemaconflicten, dus de studio schoof mij uiteindelijk naar voren. Ik sprak toen met Tim aan de telefoon en hij vond mijn aanpak echt goed. Ik wilde dat de koningin een kruising zou zijn tussen Debbie Harry, Greta Garbo en David Bowie, met een beetje van het werk van Dan Flavin erbij.”

Bron: Elegance, Bustle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws