Prinses in powerpak: Kate kiest voor krijtstreep

De prinses op haar business best!

De eindeloze pakkenparade van prinses Kate zet zich onvermoeibaar voort in het Walese Cardiff vandaag!

Drukke week

De zomervakantie is alweer even voorbij voor de Waleses: de kids zijn terug naar school, de nodige royal engagements zijn achter de rug, en William en Kate reizen van hot naar her om handjes te schudden, vriendelijk te lachen, en te keuvelen met de locals bij allerhande mooie organisaties, liefdadigheidsprojecten en andere goede werken die op koninklijke goedkeuring kunnen rekenen.

Zo gingen prins William en prinses Kate vandaag op bezoek in Wales. Hier stond het prinselijk paar stil bij het 75e jubileum van de aankomst van de HMT Empire Windrush in 1948. Klein geschiedenislesje: het arriveren van dat schip gebeurde vlak nadat een wetswijziging mensen uit Britse koloniën het recht gaf om in Brittannië te wonen en werken. Door de jaren heen bleek de Britse overheid vervolgens flink geblunderd te hebben met hun behandeling van deze nieuwe inwoners, en sinds 2018 wordt er jaarlijks door de Britten stilgestaan bij de zogenaamde ‘Windrush Generation’.

Kate means business

Kortom: een serieus onderwerp, waar de Windsors zich graag betrokken bij tonen! En tja, wie kun je dan beter richting Wales sturen voor zo’n evenement dan de prins en prinses van de regio? Zodoende gingen Wills en Kate vandaag in gesprek met ouderen van de Windrush-generatie, en bezocht het paar een school waar de leerlingen les krijgen over het belang en de impact van de Windrush-generatie.

Voor de gelegenheid kwam het kroonprinselijk paar op hun business best voor de dag. Net als William koos Kate voor een donker pak dat zij combineerde met een witte blouse – hoewel de prinses gebruikmaakt van een slimme fashion hack!

Net als haar krijtstreep broekpak is de top van Kate namelijk afkomstig van het label Holland Cooper. Deze droeg ze al eens eerder, en is stiekem geen blouse maar een lekker betaalbare body! Zo blijft Kates outfit netjes op z’n plek zitten terwijl de hoogheid vriendelijk lacht…

kate cardiff
Beeld: NL Beeld

…wordt bijgepraat door lokale prominenten…

kate cardiff
Beeld: NL Beeld

…of keuvelt met de lokale kids…

william kate cardiff
Beeld: NL Beeld

…je outfit blijft piekfijn op z’n plek zitten!

Stijlicoon

Sinds de zomervakantie hebben we Kate in een uitgebreide selectie pakken haar opwachting zien maken. Stijlexpert Miranda Holder stelde hierover: “Kate wordt nog steeds wereldwijd gezien als mode-icoon, en het ‘Kate-effect’ belooft veel goeds voor elk merk dat zij in de schijnwerpers zet. Wellicht is dat waarom Kates imago wederom geëvolueerd lijkt te zijn, en draagt de Princess meer en meer pakken in haar nieuwe rol”, aldus Holder.

Kortom: Kate weet van (aan)pakken, en de hele wereld mag het weten!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws