Aha: waarom prinses Kate haar stijl zo plotseling veranderd heeft

Kate gaat een nieuwe fase in!

Wie naar kiekjes van prinses Kate kijkt, is het ongetwijfeld opgevallen dat de hoogheid onlangs een nieuwe weg ingeslagen lijkt te zijn met haar garderobe. Stijlexpert Miranda Holder weet uit te leggen waarom deze plotselinge verandering eigenlijk heel logisch is.

Kate voor, Kate na

Van een indrukwekkende collectie coltruien tot een uitgebreide selectie robes manteaux – om over de eindeloze polkadots in de kledingkast van de Prinses van Wales nog maar niet te spreken… Kate weet precies hoe ze zich het liefst kleedt. Elegant, een tikje romantisch maar met een modern randje, dat is Kate ten top, non?

Toch valt iets op als we foto’s van de prinses van vóór haar zomervakantie…

Beeld: NL Beeld

…vergelijken met recentere kiekjes:

Beeld: NL Beeld

De stijlvaste prinses lijkt weer een nieuwe fase van haar modieuze bestaan ingegaan te zijn! Snoeperige japonnetjes en zwierige rokken hebben plaatsgemaakt voor jasjes, blazers, broekpakken en meer van dergelijke zakelijke stukken.

Carrière

In gesprek met Express legt stijlexpert Miranda Holder uit waar deze verandering vandaan komt. “Sinds we voor het eerst aan Kate werden voorgesteld als de jonge, frisse vriendin van prins William, hebben we haar zelfvertrouwen tot bloei zien komen en haar stijl zien transformeren – van de knappe girl next door naar de elegante echtgenote van onze toekomstige koning, tot de eindeloos meer koninklijke en verfijnde Princess of Wales”, vat Holder samen.

En het is vooral deze laatste verandering, met Kates promotie tot Prinses van Wales, die het grote verschil maakt, meent Holder. Hoe heurrrlijk we de japonnetjes van Kate ook vinden – het is uiteindelijk niet waar haar werk om draait. Zo heeft het Britse hof eerder dit jaar al laten weten geen details over de outfit van Kate meer te zullen delen, en deze schijnbaar eindeloze pakkenparade is een logische volgende stap voor Kates imago als serieuze prinses.

“Kate wordt nog steeds wereldwijd gezien als mode-icoon, en het ‘Kate effect’ belooft veel goeds voor elk merk dat zij in de schijnwerpers zet. Wellicht is dat waarom Kates imago wederom geëvolueerd lijkt te zijn, en draagt de Princess meer en meer pakken in haar nieuwe rol”, aldus Holder.

Kortom: van Kate kunnen we nog flink wat opsteken als het aankomt op een sterk staaltje power dressing. En ondertussen hopen we maar dat de hoogheid niet ál haar robes weg heeft gedaan…

Bron: Express.co.uk | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws