Déze Hollandse hunk was naar verluidt de eerste liefde van prinses Kate

Voor William was er Willem.

Inmiddels is Kate uiteraard helemaal lovey-dovey met William. Toch was dit zeker niet haar eerste liefde. Op de middelbare school zou de prinses namelijk stapelverliefd zijn geweest op een jongen van Hollandse bodem.

Eerste liefde

Als tiener bezocht Kate de deftige kostschool Marlborough College, en het was dáár dat ze haar allereerste vlam ontmoette. Willem Marx was de naam van haar crush: een jongen met zowel een Brits als een Nederlands paspoort. Volgens gemeenschappelijke vrienden hadden ze kort iets rond het jaar 2000, toen Kate zo’n achttien jaar oud was. De relatie overleefde hun schooltijd echter niet. Na haar eindexamens nam Kate een tussenjaar en vervolgens verkaste ze naar het hoge noorden om een Schotse universiteit te bezoeken, waar ze ene prins William leerde kennen. The rest is history, maar wat is er van Willem terecht gekomen?

Royal wedding

Willem Marx heeft met eigen ogen kunnen zien hoe zijn jeugdliefde naar het altaar liep en het jawoord gaf aan haar droomprins. In 2011 was hij namelijk aanwezig bij de koninklijke bruiloft van prins William en Kate, die daarbij gepromoveerd werd tot hertogin van Cambridge en prinses van Groot-Brittannië. Het is een koninklijk gebruik om alle exen van de bruid én bruidegom uit te nodigen bij de royal wedding. 

Beeld: NL Beeld

Tien jaar later duurt het sprookje van de Cambridge’jes nog altijd voort, inmiddels met drie koninklijke koters erbij, maar ook Willem kreeg een gelukkige afloop.

Journalist en presentator

Net als ex-vriendinnetje Kate woont Willem inmiddels in Londen. Daar werkt hij als journalist en politiek verslaggever voor CNBC. Willem is getrouwd met de Peruviaans-Amerikaanse presentatrice en voormalige realityster Johanna Botta. Samen hebben ze een schattig zoontje, Diego.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Johanna Botta (@johannabotta)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Johanna Botta (@johannabotta)

Grote betekenis

Het is niet bekend of Kate en Willem nog altijd contact met elkaar hebben, of dat sinds het huwelijk met zijn bijna-naamgenoot de vriendschap wat verwaterd is. Over de royal wedding wilde Willem destijds niets loslaten aan journalisten, die volgens hem wel belangrijker nieuws moesten kunnen vinden. Een goede vriendin van Kate was echter wat loslippiger: “Willem betekent heel veel voor Kate”, zei ze over de uitnodiging voor de bruiloft. Tja, het blijft tóch je eerste liefde.

Bron: Nine.com.au | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws