Maakt het leven mooier

Zien: dit is het gezin van André Rieu

Het is een creatieve boel daar bij de familie Rieu!

Andre Rieu and Orchestra on stage at First Direct Arena

André Rieu is één van de meest geliefde muzikanten van ons kleine kikkerlandje, en hij tickets voor zijn magische concerten gaan al jarenlang als warme broodjes over de toonbank. Maar wist je dat zijn gezin ook nauw betrokken is bij z'n bedrijf? We stellen je even voor!

Muzikaal gezin

Op 1 oktober ziet de kleine André Léon Marie Nicolas Rieu het levenslicht, als zoon van dirigent André Rieu Sr. Met zo'n vader kán het haast niet anders dan dat je zelf opgroeit met een voorliefde voor muziek, en de kleine André blijkt al gauw een natuurtalent te zijn.

Over zijn grote doorbraak in 1994 schrijft André: "Deze CD zorgde voor mijn definitieve doorbraak. Eén van de muziekstukken op deze CD is de Second Waltz, een prachtige, zeer melancholische wals. Eigenlijk heet het stuk Waltz No. 2 from Jazz Suite No. 2 by Dmitry Shostakovich, maar het zou nooit een hit geworden zijn met een dergelijke titel."

Hoe de titel dan tot stand is gekomen? "Marjorie bedacht de naam Second Waltz en zo is het muziekstuk beroemd geworden", verklapt hij hierover. En daar hebben we meteen de stille kracht, de steun en toeverlaat van André: in 1975 is de muzikant namelijk in het huwelijksbootje gestapt met zijn jeugdliefde, Marjorie.

In de schaduw

Hoewel André erg actief is op sociale media, zien we z'n gezin niet vaak terug in z'n foto's. Toch hebben we nog één prachtig foto uit de archieven gevonden van André en Marjorie samen. De liefde straalt duidelijk van dit vintage kiekje af, en alsof dat nog niet genoeg was, schrijft André in het bijschrijft: "De liefde van m'n leven". Awww!

Zo'n druk bestaan met optredens over de hele wereld kan pittig zijn om te combineren met je privéleven, maar André heeft al eens in gesprek met It Starts at 60 onthuld dat Facetime en Skype hiervoor een fijne manier zijn om toch elkaar even te zien.

Familiebedrijf

Bovendien helpt het dat z'n gezin ook volop actief is binnen zijn bedrijf, Andre Rieu Productions. Zo schrijft Marjorie volop composities, en werken zoons Pierre en Marc achter de schermen mee met het reilen en zeilen van het bedrijf.

Zo deelt André met enige regelmaat kiekjes van zoon Pierre op Instagram:

"Pierre, mijn jongste zoon en rechterhand bij al m'n concerten over de hele wereld", schrijft hij vol trots bij het kiekje. Zo houdt Pierre zich dus volop bezig met de megaproducties van z'n vader, maar hij zit ook daarbuiten niet stil. Zo werkt hij hard aan het opzetten van het Bevrijdingsmuseum Maastricht.

Kunst en cultuur staan ook centraal in het leven van Andrés oudste zoon Marc Rieu. Die is al jarenlang actief als kunstschilder én werkt als Creative Consultant bij het productiebedrijf van z'n vader.

André schrijft zelf nog op zijn site: "Zeker voor wat betreft de afgelopen twintig jaren geldt dat mijn privé-leven zo verweven is met mijn werk, dat een beschrijving van het eerstgenoemde praktisch neerkomt op het relaas van mijn carrière. Vooral omdat mijn vrouw Marjorie van meet af aan zeer nauw erbij betrokken is geweest. Mijn leven ís gewoon muziek, we zijn er altijd mee bezig en het verveelt nooit!"

Kortom: het is een ware familie-onderneming daar bij de Rieus – en dat werkt duidelijk goed!

Bron: 100% NL, AndreRieu.com, It Starts At 60 | Beeld: NL Beeld