Bienvenido! Spaans koningspaar plant nieuw staatsbezoek in

Haal de tiara's maar uit de kast!

Als tiara-fans zitten we vol ongeduld af te tellen tot het galadiner van Deense prins Christian eind deze week. Maar er staat binnenkort nóg een glamoureus evenement op de agenda voor de Denen, waarbij de diademen weer uit de kast gehaald mogen worden: Spaanse koning en koningin Felipe en Letizia gaan binnenkort namelijk op bezoek bij koningin Margrethe!

Hoog bezoek

Even bijpraten met je collegavorsten, de banden aanhalen tussen beide landen, en met een druk programma dat bol staat van de protocollen je land vertegenwoordigen: het heurt er allemaal bij tijdens een staatsbezoek. Vaak worden dergelijke plannen dan ook ruim van tevoren opgezet en aangekondigd.

De Spanjaarden en de Denen zetten echter een goede hoeveelheid vaart achter hun afspraak, en onthulden vandaag dat zij al over minder dan een maand op bezoek gaan!

Vliegensvlug

Met een prachtige portretfoto van het Spaanse koningspaar kondigt het Deense hof het aanstaande bezoek aan op Instagram. “Na de uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin, brengt het Spaanse koningspaar Zijne Majesteit Koning Felipe en Hare Majesteit Koningin Letizia een staatsbezoek aan Denemarken van 6 – 8 november 2023″, valt er bij de foto te lezen.

Tijdens het razendsnelle bezoek worden de banden tussen de landen aangehaald, en zou er onder meer aandacht moeten zijn voor samenwerking op gebieden zoals ‘groene transitie, de farmaceutische industrie, en transport’. Het koningspaar wordt bij hun flitsbezoek vergezeld door onder meer de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, en een zakelijke delegatie.

Weerzien

Het is de eerste keer dat Felipe en Letizia op staatsbezoek gaan naar Denemarken, maar het is niét de eerste keer dat het paar op bezoek gaat naar het paleis Christiansborg. Zo zijn de twee namelijk in 2015 al eens op bezoek gegaan bij koningin Margrethe, toen de Deense vorstin haar 75e verjaardag vierde.

Destijds deed de Spaanse Reina iedereen versteld staan door een gloednieuwe tiara tevoorschijn te halen: een diadeem met parels en diamanten van de hand van Ansorena, waarvan de centrale Fleur de lis ook los te dragen is als broche.

letizia
Beeld: NL Beeld

Over de jaren heeft Letizia dankbaar gebruik gemaakt van deze optie, zoals hier bijvoorbeeld in combinatie met haar Fleur de lis-tiara en een japon van (jawel) H&M. Wij zijn reuze benieuwd welke tiara Leti voor haar aankomend bezoek meeneemt naar het Scandinavische land – gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten tot het zover is!

Bron: The Court Jeweller, Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws