Last van een droge huid? Met deze tips creeër je toch een egale make-uplook

Een glowy finish à la prinses Kate? Say no more!

Ben jij gezegend met een natuurlijk stralende huid? Lucky you! Helaas geldt dit niet voor iedereen, helemaal nu de temperaturen langzaam dalen. Toch hoeft een droge, schilferige huid je make-uplook niet per se te verpesten. Met deze tips kun je je huid enigszins redden en genieten van egale maquillage.

1. Hydrateer van binnenuit

Het drinken van te weinig water kan negatieve gevolgen hebben op de gezondheid van je huid. En het drinken van veel koffie, kan ook de oorzaak zijn van je droge huid. Dus drink genoeg water en laat dat kopje koffie wat vaker staan.

2. Reinig voorzichtig

Zorg ervoor dat je een zachte reiniger gebruikt zonder agressieve middelen. Reinigingsmiddelen op oliebasis zijn perfect voor een droge huid. Gebruik daarnaast eens in de week een (milde!) exfoliant. Hierdoor worden dode huidcellen tijdig verwijderd en creëer je die ultieme glow.

3. Voed je huid

Het is van belang dat je elke ochtend en avond een goede hydraterende crème gebruikt om je huid te voeden. Dit zorgt ervoor dat je huid minder snel gaat schilferen. Rondom je ogen kun je daarbovenop een fijne oogcréme gebruiken.

4. Goede foundation

Het vinden van de juiste foundation voor jouw huidtype kan een lange zoektocht zijn, maar voor het eindresultaat is het de moeite waard. Ga voor een foundation die je huid hydrateert. Vermijd daarnaast ook poeders, die de foundation kunnen uitdrogen.

5. Lipverzorging

Een droge huid kan ook een ravage aanrichten aan je lippen, vooral in deze tijd van het jaar. Ga op zoek naar een lippenbalsem met hydraterende ingrediënten.

Grote kans dat je met deze tips een heel eind komt voor die gewenste, egale look!

Bron: Marie Claire NL | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws