Jeugdvriendin Queen Elizabeth haalt uit naar Meghan: ‘Medelijden met Harry’

'Heel, heel veel medelijden met Harry.'

Dat Meghan Markle zich in haar korte tijd aan het Britse hof weinig populair heeft gemaakt, is misschien wel het understatement van de eeuw. In een podcast onthult een Windsor-vertrouwelinge, Lady Glenconner, dat zij weinig positiefs te melden heeft over de hertogin van Sussex.

Insider

Naast de koninklijke familie zelf, zijn er natuurlijk een flink aantal leden van de hofhouding, staf, en vertrouwelingen rond de royals die alles weten over het reilen en zeilen binnen Buckingham Palace. En zoals dat heurt, houden die meestal de lippen keurig op elkaar.

Soms delen zij echter bijzondere details over de royal familie, of geven zij ongegeneerd hun mening over de dagelijkse gang van zaken binnen de paleismuren. Zo ook Anne Tennant, de huidige Baroness Glenconner. De Buckingham-insider, die jarenlang een hofdame was van wijlen prinses Margaret, schreef al eens een memoir met de prikkelende titel Lady in Waiting: My Extraordinary Life in the Shadow of the Crown. In de podcast Rosebud deed ze afgelopen week nog een duit in het zakje met betrekking tot de Sussexes.

Onderschat

Zo steekt de ex-hofdame haar mening over de Duchess niet onder stoelen of banken. Ze deelt: “Het ding met Meghan was, denk ik, dat ze geen idee had wat er van haar verwacht werd.”

“Ik denk dat ze dacht dat het gewoon zou zijn alsof ze een soort actrice was…rondrijden in een gouden koets, dat soort dingen”, verklapt de Britse aristocrate. “Maar eigenlijk is lid zijn van de Royal Family voor een groot deel heel saai.”

Zo noemt ze hoe de royals dag in dag uit mensen moeten ontmoeten, en tegen elk van hen iets aardigs moeten kunnen zeggen. Tja – da’s wel even wat anders dan snel handtekeningen zetten als soap-actrice, non?

Medelijden

Overigens deelt de jeugdvriendin van wijlen Queen Elizabeth dat zij niet de enige is die het paar met argusogen in de gaten houdt. Zo verklapt de 92-jarige dat ze tijdens de kroning in mei dit jaar naast de Amerikaanse politicus John Kerry zat, en ze van de gelegenheid gebruikmaakte om hem eens aan de tand te voelen over de royals van Montecito.

“Hij zei: ‘We hebben allemaal heel, heel veel medelijden met Harry. Ik denk dat ik het daarbij kan laten.'”, aldus Lady Glenconner.

Bron: HLN, The Daily Mail, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws