No thanks: Harry weigert verjaardagsuitnodiging Charles

De prins voelt niets voor vaders koninklijke feestje.

Dat Charles en Harry er niet bepaald een warme vader-zoon-band op nahouden is een behoorlijk understatement. Nu lijkt Harry daar nog een koninklijk schepje bovenop te doen. Charles’ uitnodiging voor zijn verjaardag stuurt de prins namelijk met een vriendelijk bedankje retour.

Koninklijk feestje

Op 14 november mag Charles maar liefst 75 kaarsjes uitblazen. Een prestigieuze gelegenheid, waarvan uiteraard gebruik wordt gemaakt om een koninklijk feestje te organiseren. Ook bij zoon Harry viel een uitnodiging op de deurmat, maar het lijkt erop dat deze niet positief is beantwoord. Volgens Daily Mail heeft de prins zijn vader vriendelijk bedankt en hem ervan verzekerd dat hij geen verschijning zal maken op zijn verjaardag.

Tweede afwijzing

Menig royalty watcher zal niet erg onder de indruk zijn van Harry’s afwijzing. De band tussen vader en zoon is al tijden niet echt warm te noemen, en als we de Britse kranten mogen geloven wordt die er alleen maar slechter op. In september van dit jaar wees Harry al eerder een uitnodiging van zijn vader af. Hij was toen in Engeland, maar weigerde om samen met de koninklijke familie koningin Elizabeth een jaar na haar overlijden te herdenken.

Contrast

De afwijzing is echter wel een groot contrast met de situatie vijf jaar geleden. Toen stelden Harry en Meghan zelfs hun huwelijksreis uit om een taartje te kunnen eten op Charles’ verjaardag. In de tussentijd lijkt Harry zich meer en meer te hebben onttrokken aan de koning. En dat lijkt, hoe spijtig ook, niet geheel zonder reden: op 15 september was het namelijk Charles die Harry’s verjaardag aan zich voorbij liet gaan. Geen bloemetje, geen kaartje, zélfs geen belletje – en laat staan een bezoekje aan Montecito. Dat Harry nu vriendelijk bedankt voor Charles’ verjaardagsuitnodiging lijkt ons dus niet geheel misplaatst. Iets met wat gij niet wilt dat u geschiedt…

Bron: Daily Mail, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws