Oeps: zoveel (ongebruikte) schoenen hebben vrouwen gemiddeld

Niet geheel verrassend, non?

Dat wij vrouwen een ruime kast nodig hebben voor onze prachtige pareltjes, is wel algemeen bekend. Maar dat er zelfs veel ongebruikte schoenen in de kast liggen voor diverse gelegenheden, zoals bruiloften en sollicitaties – die we uiteindelijk toch nooit meer dragen – is natuurlijk zonde. We vertellen je meer over hoeveel (ongebruikte) muiltjes vrouwen gemiddeld hebben.

Schoenencollectie

Eigenlijk is er altijd wel een reden om een nieuw paar pumps, sneakers of boots aan te schaffen. Want hallo: een nieuw seizoen, betekent een nieuw paar schoenen, non? Wanneer je al gloednieuwe muiltjes hebt gekocht, heb je wel weer een nieuw paar nodig voor een bruiloft of sollicitatie, die nét even anders zijn. Uiteindelijk besluiten we deze toch niet aan te doen en belanden ze achter in de kast.

Vrouwen hebben gemiddeld een grotere verzameling aan schoenen dan mannen, maar dat was natuurlijk niet geheel verrassend. Volgens website Dresscode.nl hebben maar liefst 58 procent van de vrouwen meer dan tien paar schoenen in de kast. Bij mannen is dit percentage aanzienlijk lager, namelijk 28 procent. Afijn, nu kunnen die mannen wel een beetje ruimte maken voor onze collectie, toch?

‘Give a girl the right shoes, and she can conquer the world’

Hoewel wij vrouwen gemiddeld een royale collectie aan schoenen hebben, betekent het niet dat we deze ook daadwerkelijk dragen. 42 procent van de vrouwen heeft namelijk minimaal vijf paar ongebruikte schoenen in de kast staan, volgens het onderzoek. Maar waar ligt dat precies aan? Uit het resultaat blijkt dat het gebrek aan comfort de reden is voor het laten verstoffen van een nieuw paar schoenen. 61% van de vrouwen geeft namelijk aan dat ongebruikte schoenen gewoonweg niet lekker zitten, doordat bijvoorbeeld de verkeerde maakt is gekocht.

Daarnaast laten zowel vrouwen als mannen nieuwe schoenen in de kast liggen, omdat het vaak moeilijk te combineren is met een leuke outfit. Een outfit kan namelijk vallen of staan met de schoenen die je erbij draagt. “Bij een zakelijke dresscode draag je immers geen sneakers, en onder een cocktailjurk geen kaplaarzen. De juiste damesschoenen maken je outfit compleet”, schrijft Dresscode op hun site. “We geloven daarom heilig in de wereldberoemde uitspraak van Marylin Monroe: ‘Give a girl the right shoes, and she can conquer the world’.” En daar zijn wij het bij Beau Monde helemaal mee eens!

Bron: Dresscode | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws