Prins William onthult eerstvolgende plan in Q&A op Instagram

De prins van Wales kiest dit keer voor enige ontspanning.

Na zijn reis in Singapore deelde prins William gisteren een uitzonderlijke Q&A op het Instagram-account van de prins en prinses van Wales. Wills onthult daarin zijn eerstvolgende plan na zijn vierdaagse reis: de wedstrijd kijken van zijn favoriete voetbalclub. Afijn, zo zien we de prins nog eens anders dan op de keurige royal kiekjes on the gram.

Instagram Q&A

Hoewel de Q&A-sessie gisteren grotendeels in het teken stond van de klimaatprijzen – waarbij hij de locatie van volgend jaar nog even geheim hield – gaf de prins van Wales bijzonder leuke antwoorden over een vraag naar zijn favoriete voetbalclub Aston Villa FC. Prins William is immers voorzitter van de voetbalbond en heeft uiteraard zijn passie voor de sport doorgegeven aan zijn zoon prins George.

prins William Q&A

Favoriete voetbalclub

Prins William werd aanzienlijk enthousiast toen de vraag werd gesteld welk team dit jaar de Europa Cup zal winnen. “Ik zou moeten zeggen: ‘Zal Villa dit jaar een Europese beker winnen, dat is waarschijnlijk nauwkeuriger'”, grapte de prins in de Q&A. “Ik zou graag willen dat ze dat zouden doen. Ik denk dat we een goede kans hebben in de Europa Conference-competitie. En eigenlijk zijn we morgen terug en ik kijk er erg naar uit om de wedstrijd van Villa tegen AZ te volgen, die op Villa Park zal plaatsvinden.”

Ook onthulde de prins dat hij heeft overwogen om een kijkje te nemen bij te wedstrijd, maar gezien de jetlag van het tijdsverschil tussen Singapore en Engeland had hij toch besloten om thuis te blijven. “Ik denk dat ik misschien wel in slaap val als ik naar de wedstrijd kijk”, grapte hij. “Maar ik zal het vanuit huis bekijken en de Villains aanmoedigen.” Echter, heugelijk nieuws voor de prins, want zijn club heeft gisteren gewonnen met een eindstand van 2-1. Hip hip hurray!

Zo vader, zo zoon

Gelukkig heeft de prins de spannende wedstrijd niet alleen hoeven kijken, want prins George is nét zo’n fan. Prins William ging in april dit jaar zelfs samen met zijn zoon naar een thuiswedstrijd van hun favoriete voetbalclub. De twee juichten fanatiek het team toe, waarbij ze allebei precies dezelfde uitdrukking maakten. Zo vader, zo zoon, non?

Voor prins George moet het een feestelijke gelegenheid zijn geweest om samen met zijn vader naar de wedstrijd te kijken. Afgelopen week is de jongste zoon van prins William en prinses Kate namelijk druk bezig geweest met zijn eerste examens op de Lambrook School.

Bron: People | Beeld: NL Beeld, Instagram @princeandprincessofwales

Laatste nieuws