Koninklijke podcast Door de ogen van de Koning verschijnt als boek

Extra feestelijk: een boek mét foto's.

Het tienjarig troonjubileum van koning Willem-Alexander werd dit jaar uitgebreid gevierd. Zo werden we onder andere getrakteerd op tien delen van de podcast Door de ogen van de Koning. Heugelijk nieuws, want eind deze maand verschijnt de podcast namelijk op papier!

Door de ogen van de Koning

Het afgelopen jaar hebben we de koning een stukje beter leren kennen door een set afleveringen van de podcast Door de ogen van de Koning. In tien delen vertelde onze Wim-Lex over zijn afgelopen tien jaren als koning, met in elke aflevering een ander jaar dat centraal stond – van 2013 tot nu én daar een stukje voorbij. En ook de zwaardere onderwerpen werden niet gemeden. Zo vertelde Willem-Alexander over het verlies van zijn broer, en ging hij nogmaals door het stof om dat bijzonder slecht geplande uitje naar Griekenland terwijl iedereen aan huis gekluisterd was tijdens de coronaperiode. En met succes: in augustus liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de podcast ruim 2,6 miljoen keer was beluisterd.

Radio-veteraan Edwin Evers en Willem-Alexander waren al geen vreemden van elkaar voordat ze de reeks afleveringen samen produceerden. Zo was de koning in zijn dagen als Prins van Oranje al enkele malen te gast in uitzendingen van Edwin Evers tijdens de Olympische Spelen.

Boek

Royal fans kunnen binnenkort de gesprekken, waarin koning Willem-Alexander samen met radio-dj Edwin Evers terugblikt op het tienjarig koningschap, lezen in een boek. Als staatshoofd van Nederland deelt de koning in elk hoofdstuk van het boek zijn inzichten van de afgelopen tien jaar. Hierin komen zowel hoogte- als dieptepunten voorbij, zoals de viering van 75 jaar vrijheid en de Olympische Spelen, maar ook de heftige periode rond de coronapandemie en het neerhalen van vlucht MH17.

Maar niet alleen Willem-Alexander en Edwin Evers komen aan het woord. Ook prinses Amalia, astronaut André Kuipers en oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet komen aan bod. Zij vertellen over hun eigen kijk op het koningschap van Willem-Alexander en stellen de koning enkele vragen in de rubriek De blik van buitenaf. Bovendien krijgen we een inkijkje in het leven van onze eigen Wim-Lex met foto’s die worden gedeeld in het boek, en daar zijn we natuurlijk het meest benieuwd naar, nietwaar?

Terugblik

Willem-Alexander kijkt met veel plezier terug op zijn podcastavontuur, dus des te leuker dat het nu ook wordt uitgegeven in boek-vorm. “Ik heb met heel veel plezier meegewerkt aan deze podcast. Juist door de kans van reflectie heb ik nog meer zin om de volgende tien jaar vol goede moed en veel energie in te gaan”, vertelt de koning in de podcast. “Het is zo snel gegaan en zo mooi geweest om Nederland te mogen dienen vanuit het koningschap, dat ik me echt verheug op de komende tien jaar. Die mogen wat mij betreft best wel wat langzamer gaan.” Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar het boek!

Bron: RTL Boulevard, Libelle, Beau Monde archief | Beeld: RVD

Laatste nieuws