Harry en Meghan nemen afstand van nieuw boek, claimt insider

Als dat maar goed gaat...

Gisteren schreven we al over het gloednieuwe boek Endgame, van royalty-journalist Omid Scobie. Deze schrijver zou al jaren close zijn met de Sussexes, en volgens verschillende gelekte fragmenten zou de nieuwe publicatie weer een hoop problemen tussen Harry en Meghan en de rest van de Windsors kunnen veroorzaken. Nu zouden de Duke en Duchess echter afstand hebben genomen van het aankomende boek.

Endgame

Hoe zat het ook alweer? Gisteren deelden we al dat er binnenkort een nieuw boek verschijnt van de hand van Omid Scobie. Deze naam komt je wellicht bekend voor: hij was namelijk samen met Carolyn Durand verantwoordelijk voor het boek Finding Freedom, over de relatie tussen Harry en Meghan en hun uiteindelijke vertrek uit het paleis.

In z’n aankomende publicatie, Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival, zouden weer verschillende details aan het licht komen over de moeizame relatie tussen Harry, broer William, en vader Charles. Zo zou in gelekte stukken te lezen zijn dat Harry er ‘helemaal alleen’ voor stond rond het overlijden van z’n grootmoeder:

“De volgende ochtend hadden de Sussexes er geen idee van dat Buckingham Palace al plannen maakte voor de laatste uren van de koningin, en de eerste dagen van het nieuwe tijdperk van de monarchie – totdat de telefoon van de hertog begon te rinkelen”, aldus Scobie.

Afstand

De gelekte fragmenten kwamen precies op het moment dat het erop leek dat de Sussexes hun band met de Windsors weer wilden aanhalen. Na een pittig Oprah-interview, een documentaireserie, én een memoir, zouden H & M dan toch tot inkeer gekomen zijn, en zich willen richten op het herstellen van de familiebanden. Zo zouden zij afgelopen week een vriendelijk telefoongesprek met hun (schoon)vader gehad hebben voor zijn verjaardag, en meldden bronnen dat er al plannen waren gemaakt om elkaar op korte termijn weer te spreken.

Nieuwe onthullingen over onderlinge spanningen zouden natuurlijk funest zijn voor deze voorzichtige verzoening. De MailOnline heeft naar eigen zeggen verschillende ‘Sussex insiders’ gesproken, die beweren dat Harry en Meghan met klem afstand nemen van Scobies nieuwste boek.

Wat zegt Scobie?

De auteur heeft overigens ook wel begrepen dat z’n gelekte fragmenten stof doen opwaaien. Hij heeft inmiddels via X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, gereageerd.

Let’s get this nonsense out the way“, begint hij z’n bericht. “Endgame gaat over de huidige staat van de Britse royal family. Het is niet ‘Harry en Meghans boek’, ik ben niet ‘Meghans maatje’, de Sussexes hebben er niks mee te maken, en hun verhaal is een klein onderdeel van een veel groter geheel, dat je over twaalf dagen kunt lezen.”

Duidelijk! Nu valt het nog te hopen dat de Windsors ook geloven dat Harry en Meghan er inderdaad niks mee te maken hebben. Want laten we wel wezen, dit doet ons erg denken aan de situatie rond Finding Freedom. Dat boek werd destijds ook gepresenteerd als een onafhankelijke publicatie, maar vervolgens bleek dat Meghan via-via toch informatie had doorgespeeld aan Scobie en Durand. We zullen ongetwijfeld de release van Endgame moeten afwachten voor meer informatie!

Bron: The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws