‘Dit was het allerzwaarste moment voor Kate’

'Ze bewees dat ze geen pushover is.'

Het is makkelijk om weg te dromen over een leven te paleize. Glamoureuze jurken, glitterende juwelen, en een prins op het witte paard? Sign us up! Inmiddels weten we natuurlijk wel dat de realiteit een béétje anders ligt. In gesprek met Hello! Magazine voor hun Right Royal Podcast onthult verslaggeefster Kate Mansey hét moment waarop prinses Kate zich bewees als vastberaden royal.

Terug in de tijd

We nemen je mee terug naar 2012. Het sprookjeshuwelijk van prins William en prinses Kate is dan alweer even achter de rug, en de twee leggen zich vol enthousiasme toe op allerhande liefdadigheidsprojecten. Heurt erbij, begrijpt u.

Zo reist het paar onder andere naar Maleisië als vertegenwoordigers van Queen Elizabeth, die dat jaar haar Diamond Jubilee viert. Tot zover geen vuiltje aan de lucht.

Paparazzi

Mansey legt uit dat de royalty-verslaggevers al eerder in het regenwoud van Borneo aanwezig waren dan de dan-nog Cambridges, waar zij maar minimaal verbonden zijn met de buitenwereld vanwege een gebrekkig telefoonnetwerk. Maar dan gebeurt er iets totaal onverwachts, onthult ze:

“De avond voor ze zouden aankomen, zijn we allemaal op locatie aan het wachten. En in dit ene restaurantje in de heuvels, waar we één balkje ontvangst hadden, beginnen onze telefoons te trillen, en blijkt dat enkele foto’s in een Europees blad zijn verschenen van de toenmalige Duchess of Cambridge topless tijdens haar vakantie. Paparazzi-foto’s, genomen met een flinke lens, en overduidelijk een gigantische inbreuk op hun privacy.”

Oei! De onthullende foto’s worden natuurlijk op allerlei plekken overgenomen, en Mansey deelt dat men verwachtte dat Wills en Kate hun tour zouden afzeggen vanwege de foto’s. Niets blijkt echter minder waar!

Niet uit het veld te slaan

Zo stelt Mansey dat de Cambridges gewoon komen opdagen. “Ze kwamen aan in het regenwoud, en het was duidelijk dat vooral William erdoor aangeslagen was – zij (prinses Kate, red.) kwam redelijk kalm over. Maar Wiliam – het deed hem zeker wat”, legt de journaliste uit.

Het was tevens het moment waarop ze besefte dat Kate zich niet zomaar uit het veld liet slaan. “Met dat incident toonde ze voor mij echt hoe stevig ze in haar schoenen staat. Ze is geen pushover”, aldus Mansey. Ze voegt hier nog aan toe: “If anything, was híj degene die zich er meer druk om maakte, dan zij. Dat zegt heel veel. Dat is waarom ze zulke goede partners zijn.”

Kortom: het leven van een hertogin (of prinses) gaat niet altijd over rozen. Maar zolang je op je partner kunt bouwen en een dikke huid kweekt, kom je al een heel eind!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws